God morning heartache

Good morning heartache
You old gloomy sight
Good morning heartache
Thought we said goodbye last night
I turned and tossed until it seems you heve gone
But here you are with the dawn
Wish I forget you, but youre here to stay
It seems I met you
When my love went away
Now everyday I stop Im saying to you
Good morning heartache whats new

Stop haunting me now
Cant shake you nohow
Just leave me alone
Ive got those monday blues
Straight to sunday blues
Good morning heartache
Here we go again
Good morning heartache
Youre the one
Who knows me well
Might as well get use to you hanging around
Good morning heartache
Sit down

Dåliga dagar och mindre dåliga dagar

Idag är det en dålig dag, en sån dag där sängen är min bästa vän. En sån dag där jag inte går utanför dörren, inte i dagsljus i alla fall. En dag där man tvekar på vem man är, vem man vill bli och vad fan man håller på med. En dag där hoppet försvunnit i fjärran, en dag där saknaden av alla bitar av mig som slitits bort under livets brutala gång blir särskillt påtaglig. Vem hade jag blivit om inte allt som hände hade hänt? Hur hade mitt liv sett ut? Hur hade jag sett ut, hade jag fortfarande färgat håret svart? Vad hade hänt och vad kommer att hända? Vill jag veta hur mitt liv kommer att bli? Det är ändå det underbara sägs det den totala ovissheten om allting förutom döden. Samtidigt vill man ju veta om livet i framtiden kommer att se ut på ett sätt som gör att det är värt att gå igenom allting som är så smärtsamt nu? Problemet med dåliga dagar förutom det faktum att de är just så dåliga som namnet skvallrar om är att hur mycket man än tänker, så kommer man ingenstans. Inte ett enda frågetecken rätas ut. Så nu ska jag gå och lägga mig och vänta ut dagen och inte känna efter mer idag!

Med andra ord..helt fantastiskt

Hur kan en kväll vara så underbar men ändå så smärtsam? Tillbringade kvällen i goda vänners sällskap, jag och Linnéa gav oss iväg till Filip vid 18.00 efter att en stund ha övervägt att lägga oss i varsinn frysdisk på coop gick cykelfärden vidare och till slut efter mycket slit från min sida och lätt trampande från spinning-linnéa nådde vi fiskvägarna och ladade i Filips kök=) Där blev det middag och ltie firande av filips födelsedag och kims körkort, David hittade vi framför Filips dator och efter en stund kom även Anton och Simon. Efter middag och deserrt tiggde jag mig till att få kolla på vem som vann kändis-djungeln, Karl-Petter såklart:) Sen blev det spel, "Med andra ord" vilket beyder en parad av skratt och mycket suspekta svar. Framåt 02.00 blev det hemfärd genom en sovande stad och till slut landade man i sängen. Tack allihopa för en faktastisk kväll!


En dag av kontroll

Idag har jag för en gångs skull känt att jag har haft kontroll över mitt liv själv, hela dagen! Kom i tid till skolan utan att behöva komma springande upp för trapporna prick åtta utan att varken ha fixat håret eller sminket! Hatar sådana dagar! Sen hade jag 60 minuters mycket effektiv matte, sen blev det naturligtvis krångel med lokalen till mössutprovningen, men efter gårdagen var jag härdad, det kunde liksom inte bli värre än gårdagen. Körde ut personerna från klassrummet, jag hade rätten på min sida, jag hade bokat klassrummet och de skulle faktiskt vara i E204 INTE E207, så det så! Hur kan man som lärare börja en lektion i fel klassrum, utan att någon protesterar? Det är för mig obegripligt!
Men sen fick vi i alla fall vår lokal och jag gick och var lite social med min klass. Sedan hade vi uppsats-skrivning på Svenskan. Tror att alla hade en ganska enad åsikt om den uppgiften. Sen blev det fika med mina fantastiska vänner på Briggen och därefter banken. Bokade rådgivning och jag och Lisa fixade present till Julia:)
Träffade syster en snabbis och sen hem och pluggade Samhällskunskap. Somnade och sov en sväng, mycket härligt! Nu blir det väl att fortsätta pluggandet antar jag.
Hej svejs

Dagens ögonblick av lycka

Stressig dag, massa missförstånd med lokalerna till vår utprovningen av studentmössor. Blev en massa krångel och större delen av förmiddagen gick åt till att tjabba och sedan springa runt och sätta upp lappar. Men allting går tillsammans med Zandra:) Så NV07 fick sin utprovning till slut, kändes mycket bra att lämna utprovningen inte ett öre fattigare, tack presentkort! Efter beställning av studentmössa och diverse andra nödvändiga och totalt onödiga studentpryttlar tog jag en sväng förbi vårdcentralen.
Läkarens fråga: Varför söker du inte läkare för detta förräns nu?
Mitt svar, något dröjande: Jag fick liksom inte komma förrän idag...
Fick i alla fall antibiotika så nu hoppas jag att jag mot slutet av veckan kan andas genom näsan för första gången på två veckor!
Tillbaka till skolan, fick en bit choklad av Bobbie med orden: Ta en bit choklad och var glad!
Det är i sådana stunder man tänker, livet kanske inte är så hemskt ändå?
Sen kommer man hem och möter verkligheten, men då finns alltid minnet=)


It's time to put on our thinking-hats

Studie- och yrkesvägledare ska inte bara ge svar, de ska väcka frågor också. Som till exempel varför man alltid säger "Liten och ettrig" men aldrig "Stor och ettrig"? Jag har i alla fall aldrig hört någon säga det, men varför? Antagligen för att beskrivningen "Liten och ettrig" sitter så pass djupt rotat i det svenska folket att det låter fel att använda ordet ettrig i något annat samanhang. Men visst finns det stora människor som är ettriga? Jag känner flera stycken! Så varför säger man inte det? Jag tror att jag ska börja säga ordet ettrig lite oftare och helst i samband med folk som inte kan beskrivas som små och observera reaktionen.. Det kan nog bli intressant, men enlikg SAOL så har ordet ettrig ingenting med att vara liten å göra, så haha lagen eller ja hmm Svenska Akademin är på min sida i alla fall!

Hursom, efter 1,5 vecka i sängen är jag måttligt road av att vara sjuk. Så imorgon blir det läkarstationen, ska försöka ordna till så att någon skrivet ut penicillin mot min bihålsinflammation även om det inte gillas av läkarkåren! Om de sätter sig emot så ska jag upplysa dem om att jag inte gillar att vara sjuk heller!
Nu blir det samhällskunskap och engelska


Blä för att vara sjuk!

Usch, nu är jag trött på att vara sjuk! Varit sjuk sen i Lördags nu, blev dock lite shopping i Malmö i lördags innan jag uppsökte hotellrummet och sängen för resten av vistelsen.
Projektvecka denna vecka, det leder ju i och för sig till att man inte missar så mycket men samtidigt till att man måste ägna sig åt projektet efter tillfrisknandet:P Men det får det vara värt, orkar knappt transportera mig ut till köket för att dricka vatten just nu!
Nu ska jag försöka sova en stund, god natt på er!

Kära svenskalärare, släng dig i väggen

Reportaget om den läskiga matteföreläsningen som jag fattade noll och ingenting om är klar, fixad och done-gone!
Så gött!! Trodde verkligen inte att jag skulle få ihop en hel artikel om det lilla jag lyckades snappa upp under den tid jag faktiskt orkade engagera mig, men det gick! Och det ska bli gött att lämna in den imorgon!
Och sen ska jag inte plugga mer förrän nästa vecka när det är dags för projektvecka! Har massa saker att ordna då, sen ska jag köra halkan och plugga rättskunskap. Känns som en sån typisk vecka när man vill dra täcket över huvudet och glömma bort! I och för sig så är nog snarare veckan efter projektveckan en sån vecka, där har jag nämnligen inlämning i rättskunskap, prov i rättskunskap, uppsats i svenska och samhällskunskapsprov. Inte okej skulle jag vilja säga, men ack vad har en stackars elev för talan här i den hårda skolvärlden?;)
Nu ska jag läsa historialäxa...om DÖDEN...beware


Mina matlagnings-skills

Jag är verkligen kung på att laga mat, jag både öppnar påsen själv och vispar ner innehållet i vatten för att få en soppa. Jag borde ha gått HR!!

Körskoledag som inkluderar förkylning

Hej och hå! Imorse var jag på körskolan, körde en lektion och satt sedan och gjorde teori ett tag. Gick sedan upp till skolan och hämtade min historiabok och sedan gick jag hem och la mig. Har nu sovit tre timmar och nu försöker jag bedöva min onda hals genom att dricka massor av te. Hoppas att det går över snabbt, jag orkar inte vara förkyld nu när det är projektvecka näste vecka. Nu ska jag gå in på sms-gulds hemsida för att se vad man kan göra med sina gamla söndriga smycken och ringar. Sen ska jag plugga samhällskunskap och sova:)


Madickens pappa cyklar som en galning

Hittade ett klipp på youtube med denna underbara rubrik, så mycket trygghet jag finner i underbara Astrids verk är fantastiskt! De är fantastiska, det är ett ställe där inget ont kan nå en. Man är liksom isolerad från den hemska vuxenvärlden, man behöver inte ta ansvar för någonting och man kan lämna allt åt Astrid, för hur läskigt det än är så reder hon alltid ut det! Hon är precis sån som jag önskar att jag var, oberoende, stark och helt jävla underbar!
Åh vad jag önskar att jag kunde skriva som Astrid, tänk att kunna ge världen så mycket tillbaka. Glädja så många människor världen över, det är få förunnat!
Att få lov att vara en del av så många barns liv, barndomen som är en sån viktig del av livet. Att få vara med och forma generation efter generation, allt tack vare en slump och en dotter med lunginflammation. Ingen trodde att en 40-årig tant kunde skriva en bra bok...och det kunde hon ju inte heller. Långt ifrån EN bra bok, en hel drös med bra böcker!! Men ettriga Astrid gav sig inte utan gick till ett annat förlag och vad hände? Ja, det gick ju inte dåligt direkt. Astrid sa en gång i en intervju i "Brev till TV" att "Det kan aldrig bli tillräckligt enkelt för barn, för barn de tycker om det enkla" och sanna mina ord, enkel var hon. Hon hade ett sätt att få det svåra och tunga enkelt och vackert, utan att för den saken bli oseriöst eller fjantigt.
Tack Astrid för vad du gav och ger!

Min reklam:)Nu är min lilla reklam färdig:)
Det blev en reklam för kattkommando syd, är faktiskt ganska nöjd med den!
Nu är det bara den förbaskade artikeln kvar;)

Glöm dina bekymmer, imorgon kommer nya!

Usch och fy

Nu är skolfotot i alla fall över, jag vill inte veta hur det blev! Blir aldrig nöjd med skolfotona, inte så konstigt kanske, säg någon som blir det?!
Nu ska jag göra en reklam i svenska, sitter och funderar på vad jag ska göra reklam för bara. Men det ger sig nog snart!
Måste även skriva en artikel och våt MTV-föreläsning idag, den var inte speciellt underhållande, tror jag inte i alla fall, jag förstod ingenting.
Ska även försöka skriva lite på projektplanen samt hinna träna, jisses fullt ös hela kvällen ser det ut som. Lika bra att ta tag i det då, börjar med träning, har inte ork till att sätta mig och skriva om matte än.

Glöm dina bekymmer, imorgon kommer nya

Vanlig tisdag

Imorgon är det sista teorilektionen på körskolan, sen halkan på måndag, skönt att ha kommit så långt i alla fall. Något nervös inför halkan men det är förhoppningsvis positiv nervositet. Något som inte är positiv nervositet är den som är inför morgondagens skolfoto. Vad är det för galning som har uppfunnit detta påhitt?! Usch och fy!
Dagen i övrigt har varit ganska händelselös, muntlig redovisning på engelskan, very much MVG.
Eftermiddagen tillbringades i sängen, sov till 19,30 fick lite panik när jag vaknade och upptäckte det. Men strunt samma, det blir inte ogjort för att jag får panik.
Nu ska jag försöka skriva min projektplan och sen läsa lite Liza Marklund "En plats i solen"

Glöm dina bekymmer, imorgon kommer nya


As time goes by

Så har ännu en dag gått i mitt liv och den kommer aldrig någonsin mer igen. Dagen har lunkat på i sakta mak med kärlektion, skola, övningskörning, träning och nu vankas snart lite plugg.
Imorgon är det föredrag i Engelska som står på schemat, har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska prata om än. Något som är tillräckligt intressant för att jag och 20 klasskamrater ska orka hålla oss vakna under dessa ödesdigra fem minuter. Men som en av mina kompisar så bra uttryckte det en gång, somnar publiken, plocka fram kudde och täcke och lägg dig och sov du också. Sounds like a plan to me;)
Imorgon är det en ny dag, ett helt oskrivet blad, allt kan hända men det kan lika gärna bli en vanlig vardaglig tisdag. Ovisshet, är det inte underbart?


Du kan inte kväva ditt mörker, skuggor dödar man med ljus.

Här tror jag att rubriken kan få tala för sig själv


Det sägs att ovan molnen, är himlen alltid blå

Det sägs att ovan molnen är himlen alltid blå
Men det kan va' svårt att tro när man inte ser den
Och det sägs att efter regnet kommer solen fram igen
Men det hjälper sällan de som har blitt våta

För när vännerna försvinner, eller kärleken tar slut
Ser man allt med lite andra ögon
Man övar sig, och långsamt blir man bättre på att se
Skillnad mellan sanningar och lögner

Allting kan gå itu, men ett hjärta kan gå i tusen bitar;
Säger du att du är min vän så är du kanske det

Det sägs att det finns alltid nånting bra i det som sker
Och tron är ofta den som ger oss styrka
Ja, man säger mycket, men man vet så lite om sig själv
När ångesten och ensamheten kommer

För när vännerna försvinner, eller kärleken tar slut
Ser man allt med lite andra ögon
Man övar sig, och långsamt blir man bättre på att se
Skillnad mellan sanningar och lögner

Allting kan gå itu, men mitt hjärta kan gå i tusen bitar;
Säger du att du är min vän så är du kanske det

Nostalgisk

Sitter och funderar tillbaka på mina barndomsår ute i Åryd. Jag tror att de flesta ser tillbaka på sin barndom som en tid utan problem. Allting liksom bara flöt på utan några större katastrofer. Även om jag kan se tillbaka på ett antal katastrofer så väger liksom ändå allt det andra på något lustigt sätt över! När jag och mina grannar sprang runt i skogen och lekte och det kändes då som att det aldrig skulle ta slut. Det var helt fantastiskt!
Visst, nu har man hela livet framför sig..bla bla bla. Men så himla mycket att tänka på, man blir helt snurrig. Inte konstigt att jag gått runt och varit yr senaste dagarna!
Åhh, barndomen kom tillbaka!

Någonstans bland papper och böcker...

...finns min säng. Drömscenariot hade varit att inte ha ett enda dugg att göra och bara kunna slänga sig på sängen och läsa något meningslöst. Men inte här inte, här ska man vara duktig och plugga meningsfulla saker som jag defenitivt kommer att ha nytta av i framtiden. Som till exempel 40 fjällväxter, vem vill INTE kunna en sådan sak likson? Tänke väl det!
Dessutom ligger mk-boken på nattduksbordet och ser mycket inbjudande ut. Men efter torsdag behöver jag inte plugga så mycket mer denna veckan och då ska jag försöka ta tag i mitt liv och försöka vara ute lite. Det kommer även bli ett antal tränings-timmar. Frågan är vad man väljer, en tur i motions-spåret eller en kväll av fjällbiologi? Det brukar vara ganska knäckande att träna också, men jag hade nog valt motions-spåret i alla fall. Det behöver man inte ha prov på i alla fall!
Nej nu är frestelsen alldeles för stor, jag måste helt enkelt gå och läsa ett kapitel i mk-boken(A)
Hade detta varit ett testamente så hade jag inte kunnat skriva under på:
Har jag denna dag, vid mina sinnens fulla bruk nedtecknat detta...
Men säg någon som är vid sina sinnens fulla bruk efter två år på nv;)


Projektarbete

Sitter i skolan och försöker få lite ordning på mina tankar kring projektarbetet.
Vad vill jag göra? Vad vill jag förmedla? Hur ska det redovisas? Vilka aspekter ska man ta med? Hur ska det läggas upp?
Hjälp, en massa idéer snurrar i huvudet men precis när man är på väg att ta tag i en speciell idé så, vips är den försvunnen och ersatt av en annan om möjlig ännu krångligare tanke.
Tiden börjar liksom rinna ifrån mig nu, för ett år sen kunde man säga: Va? Projektarbete? Det löser sig nog!
Men nu fungerar inte det längre, nu borde jag har varit igång med mitt arbete!
Men förhoppningsvis så gör jag några betydande genombrott i projket-tankarna idag, har gjort några under helgen och även fått lite lösa idéer inatt. Ska försöka sätta mig ner och stolpa upp några saker med lite hjälp sedan.
Borde även sätta mig ner och titta över mitt inlämningsarbete i Engelska C, samköra det med projektarbetet, maybe?

Dagens citat:
Att leva livet är så omständigt att man inte har tid att pyssla med andra saker


RSS 2.0