På mitt nattduksbord just nuKatalog
Jack Rappe tar kvinnor som en karl ska. Att de inte alltid är med på noterna hör ju bara till spelet, eller hur? Filmen älskar sina bad boys, och Jack Rappe är den verklige alfahannen bland de manliga skådespelarna. Därför blir det också en sensation av stora mått när Rappe hittas på bryggan med ett livshotande sår i magen. Jack Rappes våldsamhet verkar till slut ha hunnit ikapp honom själv. I sista delen av Katarina Wennstams trilogi om mäns våld mot kvinnor får läsaren återknyta kontakten med huvudpersonerna från succéromanerna Smuts och Dödergök: åklagaren Madeleine Edwards och advokaten Jonas Wahl, som lämnade Sverige efter att ha avslöjats som sexköpare. Nu befinner han sig än en gång i händelsernas centrum. Men den här gången är det hans dotter som spelar huvudrollen. Katarina Wennstam skriver spänning med hjärna, både underhållande och djupt angeläget.

Postcard killers

Beskrivning:
Medierna kallar dem The Postcard Killers. De är unga, vackra och välutbildade ­och de skär halsen av unga människor över hela Europa. Eftersom de postar vykort till en journalist i varje stad där de dödat är rubriken given: The Postcard Killers har mördat igen.

Nu har de kommit till Stockholm. Det inser Dessie Larsson, journalist på tidningen Aftonposten, för hon har precis hittat deras kort i sitt postfack. Tillsammans med Jacob Kanon, mordutredare från New York, dras hon motvilligt in i våldsverkarnas vanvettiga värld. Jacob Kanon har varit mördarna hack i häl i ett halvår, och hans skäl är djupt personligt. Hans dotter Kimmy är ett av deras offer. Han har bara ett mål i livet: de ska jagas tills helvetet fryser.

Jacob och Dessie befinner sig snart i en accelererande spiral av våld och död. Vilka är mördarna? Vad driver dem? Hur kan de stoppas? Till slut återstår bara en rasande kamp mot klockan ­ och tusen kilometer norrländsk asfalt.

Postcard Killers är ett unikt romanprojekt mellan svenska Liza Marklund och den amerikanske författaren James Patterson. Den är en internationell thriller i halsbrytande tempo och med rader av våldsamma vändpunkter.

Grymt bra bok. Spännande till sista sidan! Jag skulle vilja beskriva boken som spännande, rapp och frustrerande. Boken innehåller allt som en bra thriller/deckare ska göra utan att för den delen bli omständig och långrandig. Riktigt bra bok som jag verkligen rekommenderar!


One of those days, and then one more

I går var det en loser dag. Jag vaknade med träningsvärk i massa små muskler utmed ryggraden. Inte najs, jag kunde inte gå med ryggen rak utan måste lunka fram som en annan hö-säck. Så fick jag då det ödesdigra mailet av Svenskaläraren med stort S. Jag blev arg. Därefter trillade det ut en flaska flytande margarin från kylen när jag skulle ta ut juicen. Tjong! Margarinflaskan trillar rakt på kanten av katternas vattenskål. Hux-flux! Vatten över hela golvet! Jag svor som en get. Sen efter upptorkning. Skulle pumpa cykeln, icke sa nicke. Det gick inte alls bra. Det kom inte in ens en gnutta luft. Blev skitsur cyklade till musikskolan på fälgen typ. Inte nice. Därefter kom jag till apoteket och då har min högkostnadsperiod gått ut. Tjo-flöjt, dyra mediciner. Inte en förutsedd utgift i en redan tärd ekonomi.

Sen läste jag mitt horoskop i VR. Det löd enligt följande:
Du är ambitiös och vet vad du vill ha, men just nu är ödet inte det minsta generöst. Ha tålamod uppförsbacken du befinner dig i är väldigt tillfällig. Och många av de konflikter som du hamnar i är av det slaget att de försvinner av sig själva efter ett tag om du bara låter saker bero.

Ni ser ju själva. Inte alls upplyftande. Och denna perioden varar enligt horoskopet till den 31 mars. Om jag ska ha motsträviga dagar fram till dess kan jag lika gärna anmäla mig frivilligt att vara lockbete i något spännande forskningsprojekt om hajar.

Dagen idag blev inte så mycket bättre. Fortfarande arg på svenskaläraren. Vår relation är nu en smäll-igen-dörren-och-storma-ut-incident rikare. Men det räckte inte med det. Ett uppretat jag är ett ologiskt jag. Men eftersom det inte finns något ont som inte för något gott med sig, så även idag är jag nog ändå glad när jag nu släcker lampan och välkomnar nattens tankar och funderingar. Jag är tacksam för fantastiska personer i min omgivining! Då behöver man aldrig riktigt vara orolig. Det finns alltid någon. I kaotiska situationer är jag dålig på att påminna mig själv om detta. Men nu vet jag det. Och jag tänker veta det ända tills nästa kaotiska situation. Och då ska jag ha en lapp i fickan där det står uppskrivet.

Alla vi som strejkar Svenskan klappar nu, klapp klapp!

Jag har aldrig ansett mig ha några speciellt höga tankar om min Svenskalärare. Detta på grund av ömsesidiga tillkortakommanden. Nu är dock gränsen nådd. När man ber henne att få flytta fram en inlämning och har en anledning som är god nog alla gånger. Då får man ett massmejl till svar om hur synd det är att man missar mycket och att man själv får ta ansvar för att få in uppgiften på något annat område. Att hon dessutom redan flyttat fram inlämningen på önskan av klassen betonades MYCKET! Vad sominte betonades var dock anledningen till att de flyttades fram sist. Den anledningen var att vi hade projektredovisningar förra veckan och inlämning av projektrapporten på typ 15 sidor. Men det är ju ingen anledning, inte alls. Att sen inlämningen inte ens fanns med på planeringskonferensen kunde man såklart inte heller ta någon hänsyn till. Utan skickar man inte in den idag har man sumpar sin chans.

Så nu har jag en hälsning till henne! Känn dig sumpad, SUCKER!!

Hissa spinackern;-)

Idag har det inte hänt speciellt mycket i min värld. Sov länge, kom till skolan och sorterade och baxade undan studentgrejerna. Därefter lunch med Kim och miljöpolitik. Eftersom vi fick en VÄLDIGT  betungande uppgift där så jobbade jag naturligtvis med den hela eftermiddagen....NOT! Två A4-sidor som ska in måndag vecka 19. Jag kanske på sin höjd börjar vecka 18;-)

Jag och Anna drog till stan och tittade efter lite kläder. Anna provade en tröja som hon tyckte hon liknade ett segel i. Och sa därmed lite spontant: -Hissa spinackern!
Och ja, jag sa inte emot. Därefter blev det en chai på briggen och sen en sväng till mormor. Pussade lite på henne och drog mig sen hemåt för att läsa lite i Postcard killers. Den ska jag för övrigt återgå till nu:)

På mitt nattduksbord just nu


Min lilla råtta<3Det ligger en liten råtta i min säng:) En väldigt söt sådan. Tindra använder för tillfället min Harry Potter-bok som huvudkudde och snarkar som en hel karl. Lilla gumman.
Idag har jag köpt träningsskor, hoppas äntligen kunna komma igång med träningen igen. Om mitt knä inte misstycker. Ska köra lite lätt kondition imorgon och sen lite styrka på måndag förmiddag innan skolan. Hoppas verkligen att knäet vill fungera nu. Mår verkligen grymt dåligt när jag inte kan träna. Det får bli tejpning för säkerhetens skull imorgon. Sen ska jag försöka sticka till huset och leta efter mina lågklackade pumps. Nu ska jag försöka komma åt min bok och läsa lite och sen blir det brottskod försvunnen. Ciaoo

Tonåring i Hitlers dödsläger

Idag var Benny Grünfeld på skolan och föreläste. Han berättade om hur han tillsammans med sin familj skickades till Auschwitz där hela familjen utrotades förutom Benny och hans äldre bror. Bennys mamma, lillebror, pappa, mormor och moster blev ombedda att gå åt vänster. Mot dödsfabriken. Genom otrolig tur och skicklighet samt att Benny var en skicklig tecknare och brodern en skicklig guldsmed lyckades de överleva och efter åtta månader i auschwitz fick de gå en vandring på 120 kilometer till ett nytt koncentrationsläger där de arbetade i en vapenfabrik. Efter att återigen mirakulöst ha undkommit döden blev de placerade på ett godståg utan tak. Resan varade i tio dygn och under resan avled Bennys bästa kompis. De hamnade i Bergen-Belsen och där befann de sig när engelsmännen befriade lägret 1945. Benny var då sjuk och förflyttades till ett militärsjukhus. Därefter kom båda bröderna till Sverige via Röda Korset. Benny har nu målat, skrivit och föreläst om sina upplevelser och minnen från förintelsen under många år. Det var fantastiskt gripande att lyssna till hans berättelse och jag är extremt glad för att jag har fått möjlighet att träffa honom och höra hans skildring i verkligheten. Vilka fantastiskt starka människor det finns! Det är vår skyddighet att föra deras historier vidare. För förintelsen får inte upprepas. Det är det minsta vi kan göra för att hedra dessa människor!

Nedan finns en länk om en föreläsning Benny gjorde för ett par år sedan:
http://images.google.se/imgres?imgurl=http://www.sydostran.se/upload/f%25F6rint1.jpg&imgrefurl=http://www.sydostran.se/index.62061---1.html&usg=__u9tuI_oFkI7GGK2BVQKp1vcmSeU=&h=202&w=302&sz=11&hl=sv&start=6&itbs=1&tbnid=K46V3cX126uhDM:&tbnh=78&tbnw=116&prev=/images%3Fq%3Dbenny%2Bgr%25C3%25BCnfeld%26hl%3Dsv%26sa%3DN%26gbv%3D2%26ndsp%3D18%26tbs%3Disch:1

För cirka ett år sedan föreläste han på Kalmar FN-distrikts årsmöte, nedan finns ett citat av Niklas Carlsson Centerpartiet:
"Det är oerhört viktigt att lyssna på Bennys berättelse, särskilt med tanke på att han är ett av allt färre ögonvittnen som fortfarande kan dela med sig av upplevelserna. Hans föreläsning och bilder var mycket starka, och vi gick alla därifrån med en vilja att kämpa emot nynazister och andra destruktiva krafter i samhället" berättar Niklas Carlsson.

Nedan finns en av Bennys målningar:

Fågelbo

Idag har jag jobbat. Jag byggde ett fågelbo och blåste ut ägg så barnen får ett fint bo med ägg i till påsk:)
Det var grymt klurigt att bygga ett fgelbo dock, jag tror inte jag har någon framtid som bobyggande fågel. Det är ett som är säkert. Fast efter lite kamp blev det faktiskt helt okej:)
Nu har jag läst igenom rapporten en sista gång och gjort en powerpoint. Så nu blir det att packa ihop allt som kan behövas imorgon och sen sova. För imorgon är det projektredovisning. Sen slipper vi projektet, tjoho!
Men först ska jag krama min katt lite

När grisar flyger-då får man fan ta vara på ögonblicket!

Idag måste någon gris någonstans på jordklotet fått övernaturliga förmågor (i alla fall för grisar som inte flyger airbus 737) och flugit en sväng. För jag har nämnligen hör och häpna skrivit klart min projektrapport:) Det betyder att jag bara måste ha en liten redovisning på cirkus 10 minuter på torsdag inför klassen och eventuellt tvåorna, sen är jag färdig med mitt projektarbete! Fy vad skönt!

Så nu ska jag gå och lägga mig med grymt gott samvete. Och lika grymt blir det imorgon fast på ett mer plågsamt vis. Då ska jag nämnligen jobba. Vilket betyder att jag måste stiga upp 06.30 vilket är väääldigt tidigt för att vara mig. Inte uppskattat alls:( Men det är ju ett uppsving för ekonomin i alla fall, man får se det så:)
Sov gott världen


Tack tangent

Ikväll har jag ingen motivation alls att skriva projektrapport. Ingen alls. Men det kanske kommer. Har haft en lite olustig känsla i kroppen hela dagen. Känns nästan som att jag har feber. Men det har jag inte. Och det är inte brist på frisk luft, för jag och anna var precis ute och gick en lång runda. Men jag är förmodligen lite trött efter att ha skrivit projektrapport hela natten. Nu ska jag göra en kopp te och ta det lugnt ett tag och sen ta nya tag med rapporten. Har lite tid imorgon också så det ska nog ordna sig:)
Min å-tangent på datorn tyckte att det var en grym dag ett trilla bort just idag. Tack tangent. Med tanke på att det är projetredovisning på torsdag och inlämning av projektrapport på fredag så kan jag inte vara utan min dator nu. Måste lämna in den och byta tangentbordet. Men fram till dess måste jag alltså ha ett hål i mitt tangentbord med en liten gummiplopp i mitten som jag får trycka på när jag vill ha ett å. Jag säger då det, vilka I-lands problem jag har...

Hemklickat


Underbar klänning till studenten:)


ûbersnygg kofta


Och en kavaj:) En efterlängtad sådan!

Pluggmat


Åh det är bra med singoalla när man skriver projektrapport! Man måste muta sig själv lite och singoalla är den perfekta tröstätningskakan! Problemet blir bara sen när man ska sova och har massa smulor i sängen. Men det är smällar man får ta. Men nu måste jag nog försöka sova lite, det är en dag imorgon också! Haha jag helt otroligt, jag skrev precis det är en dag imorgon också. Fatta hur många vuxenpoäng jag tog där. Måste genast stöka ner på mitt rum eller något annat tonårsaktigt!

FestJag har en början på min projektrapport. Det är bra, mer än vad jag trodde imorse. Anyway, ikväll blir det utgång med tjejerna. Har ingen annan dricka än en flaska Asti..och det är ju inte helt fel;)
idag har jag även hunnit med att sola och träna. Tror jag bränt mig på läpparna, trots solskyddsfaktor 25. Kände att det var dags för lite bränna såhär i början av mars. Fungerar faktiskt lite som ljusterapi, känns det som i alla fall. Typ som på ett sånt ljuscafé. Det är bra i detta regn-rusk-mörker-land!
Nu måste jag skynda mig, kroniska tidsoptimister måste alltid börja i tid, eller hur Kajsa?;) Sen missar man nästan bussen ändå:P

Funderingar

Idag är det myckt att fundera över. Jag ska sätta igång och skriva min projektrapport. Det känns roligt att få ner på papper vad jag faktiskt har gjort. Ett slags bevis på att jag faktiskt lyckades. Jag bryr mig verkligen inte om vad jag får för betyg i kusen projektarbete. För jag har verkligen lärt mig jättemycket och om jag genom min temadag lyckats nå ut till någon enda person och hjälpt denna personen så är jag hur nöjd som helst. Man måste ju börja någonstans, och man måste börja med gräsrötterna. vilka är gräsrötterna i samhället om nte vi som är unga. Våra inställningar och kunskaper är vad som kommer att prägla framtiden. Därför är det så himla viktigt att börja i tid. Att börja diskutera våldtäkter och könsroller på högstadiet är inte alls som många sagt till mig under mitt projekt för tidigt. Det är i den åldern man måste börja om man ska komma någonstans. Nu blev det ju gymnasieungdomar för min del men det är lika viktigt där. Så jag är väldigt nöjd:) Ingen kan göra allt men alla kan göra något!

Nu ska jag betala lite räkningar och sen börja skriva min rapport.

Sola:)

Min hemtenta blev för lång:( Men jag orkar inte bry mig. Det är inte så att jag kommer att få något högt betyg på den ändå. Så det spelar ingen roll. Imorgon är det fredag. Vilket betyder lektion 8.00 och historiaprov på eftermiddagen. Vilket i sin tur betyder att jag borde sova. Imorgon när denna veckan är över ska jag belöna mig själv med att sola och sen gå hem och sätta mig och skriva projektrapport som sista del i kursen Projektarbete. Rapporten ska vara inne nästa fredag och redovisningen inför resten av klassen är på torsdag. Jag ska jobba på onsdag. Ser ut som att det kommer att bli fullt upp. Menmen det löser sig alltid. Nu blir det sängdags och kattklappning:)

Tjosan

Jag har en eftermiddag medmassa pluggande framför mig. Skriva färdigt hemtentan och plugga inför morgondagens historiaprov. Tror att jag ska börja med att läsa igenom tidningsartiklarna till provet. Sen skriva lite hemtenta och sen läsa i historiaboken. Så får det bli.

I övrigt en helt vanlig torsdag. Svenska, genomgång av Modernismen. Filip tyckte att det var frustrerande att Mona Lisa hade mustasch. Jag håller med dig Filip, det ÄR ganska mystiskt. Sen en positiv överraskning, vi fick sluta 40 minuter tidigare. Inte oss emot:)
Det blev provning av balklänning och en chailatte med Anna på Briggen. Därefter en tur på Team Sportia för att inse att jag inte har råd med träningsskor :( Måste spara till det. Mormor om du läser detta så mottages sponsring mer än gärna:)


Hemtentedags

Alla gör vågen av glädje. Jag vet inte ens vad uppgiften handlar om än. Det blir kanske kvällens uppgift. Känns lagom betungande. Men vem vet. Jag ska lyssna lite på mina Enya skivor sen. Det kanske till och med blir en hemtenta av det. Eller något annat. Samtidigt som alla anstränger sig så vi får blodsmak i munnen över denna underbara hemtenta så växer paniken i Nv07. För en tid sedan så låg det en högskole/universitetskatalog på vårt bord. Nu ligger det en ansenlig hög. Som bara växer och växer. I paniken blir det ibland så att man hittar väldigt spännande kurser. Såsom "tumör-biologi" eller "Etnologi: Ritualer, föreställningar och muntligt berättande". Ja, herregud, vem vet var stackars Nv07 hamnar. Sett utifrån är nog det som pågår i klassen just nu ganska komiskt, men när man är i det så är det ganska läskigt. Men för att fördriva tankarna på högskoleutbildningar, snitt och högskoleprov så ska jag nu sätta igång med hemtentan. Eller i alla fall ta reda på vad uppgiften går ut på:P
Wish me luck


3 MarsIdag skulle min morfar ha firat sin 84:e födelsedag. Men så blev det inte. För snart sex år sedan slets han ifrån oss. Även om den värsta sorgen är över och jag nu kan tänka tillbaka på min tid tillsammans med morfar och vara lycklig över alla minnen och upplevelser så är denna dagen alltid lite extra jobbig. Så därför morfar tänder jag ett ljus för dig här. Jag älskar dig!

Slut på ledigheten

Så rullar skolan igång igen. Idag var det miljöpolitik, måste nog säga att jag ändå var ganska effektiv idag. Vi var en grupp med fem tjejer som skulle prata lite om kyotoprotokollet. Alla hade väldigt bra framförhållning och var aktiva, så det blev super:) Imorgon blir det först träning på förmiddagen och därefter utbildningsmässa på Blekinge Tekniska Högskola. På eftermiddagen har Kim och Anton projektredovisning och jag ska dit och fota lite. Därefter blir det att skriva projektrapport och plugga inför mina två prov på fredag. Nice värre:S

Helgen blev mycket lyckad. I fredags var jag ute med några kompisar och det blev en hel del drinkar och många glada skratt. I lördags var det släktkalas och mys med alla kusin-barn och kusin-barnbarn och fastrar och fastrars kusiner och allt på en gång:) Det blev hur bra som helst och jag tror att min älskade faster var mer än nöjd med sin födelsedag. Sen van ju Canada guld i hockeyn, både tjejerna och killarna. Det gillar vi! Men måste säga att tjejernas var mer imponerande än killarnas. Killarna fick ju en verklig match av USA som spelade riktigt bra emellanåt. Men för tjejerna så var det liksom inte lika spännande. Canadas målvakt var iskall och superfemman gick lika bra som i tidigare matcher. Underbart att se:)

RSS 2.0