Spykers köp av Saab och vinterkräksjukan

Okej det ÄR bra att GM äntligen har hittat någon som vill köpa det sjunkande skeppet Saab. Och det är obehagligt med vinterkräksjuka. Men kom igen! Man behöver väl inte låta alla nyhetssändningar handla om det. Lite i förbifarten nämner man att man hittat en överlevande på Haiti. Men trots att detta är helt fantastiskt så lyckas ett nytt vinterkräksjukevirus att överträffa detta. Det känns inte helt okej. Det är inte the end of the world. Det är inga familjer som slits isär, inga föräldrar som förlorar sina barn, inga människor som ser allt de har byggt upp under sina liv att rasera framför sina egna ögon. Men vi får väl se hur det blir när spyker affären har blåst över och alla känner till vinterkräksjukan. Under tiden tänker jag kolla på robinsonfinal:)

Kvinnokooperativ

Såg ett väldigt bra program på tv för ett tag sen. Det handlade om livet för människorna som överlevde tsunamikatastrofen i sydostasien. Hur deras liv ser ut nu. Många av de medverkande berättade om hur deras liv förändrades efter tsunamin. Man fick se hur hus, vägar och skolar byggts upp igen. Många påstod att livet faktiskt trots alla förluster, all sorg och saknad var bättre nu än tidigare. Deras hus var bättre byggda, barnen fick gå i skolan och livet började sakta återgå till det vanliga. Något som verkligen facinerade mig var de kvinnokooperativ som olika hjälporganisationer hade startat efter tsunamin. De hade samlat ihop ett antal kvinnor som hade förlorat sina män i tsunamin och hjälpt dem att bygga upp hus där de kunde bo tillsammans med sina barn. Kvinnorna fick lite utbildning så att de kunde hjälpa varandra att berarbeta det som hänt och sedan fick de möjlighet att starta dagis, affärer, lära sig väva eller studera. Jag blev så imponerad av styrkan hos dessa kvinnor. Trots all smärta hade de lyckats bygga upp sina liv på nytt. Alla hjälptes åt och de drev alla sina verksamheter med en sån glädje och det var helt fantastiskt att se. Hoppas att man kan få igång lite sådana projekt på Haiti också. Jag tror att det hade kunnat funka väldigt bra!

Skönt att de barn som blivit föräldralösa efter jordbävningen har börjat få komma till sina adoptivföräldrar. Men det som är otäckt är att barn bara försvinner från sjukhusen. Det har gått ut varningar om människohandel. Verkligen obehagligt!
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/fn-varnar-for-adoptioner-fran-haiti_4129675.svd  

Inspiration..how about that?

Ibland kommer inspiratonen från de mest oväntade håll. Till exempel från Uppsala Universitet och klassens något speciella svenskalärare. Kritik är det väl ingen som tycker om. Speciellt inte när den förmedlas av en person som man inte heller tycker om. Men det finns inget ont som inte för något gott med sig. Jag tog mig en rejäl funderare och jag kom för en gångs skull fram till något. Congratz till mig. Vi är inte vad andra säger att vi är och vi ska aldrig sänka oss till nivån att låta folk klanka ner på oss. Om vi är nöjda så ska vi inte ändra på någonting för att andra människor säger det. Vi vet vad vi kan. Och vad vi inte kan. Och vi tänker inte ändra oss ett dugg för att andra tycker att saker och ting ska genomföras på ett annat sätt än vad vi vanligtvis brukar göra. 

De senaste månaderna har jag låtit bli att blogga och skriva i allmänhet. På grund av att jag har låtit omgivningen komma åt mig. Men inte längre. Då tar jag hellre fighten med läraren. För bara för att nationella proven ska betygsättas efter vissa mallar så betyder det inte att man inte KAN skriva om man skriver på något annat sätt.. Så bring it on bitch, jag är den jag är och det står jag för. Vad du än gör och säger. 

Jag säger som Sanna  http://susannamattsson.bloggagratis.se/   We weren't born to follow

RSS 2.0