I need a break

Fy vad stressigt det är just nu! Det känns som att hela jävla tema-dags arrangemanget håller på att trilla ihop över mig. Jag hoppas kunna reda ut mycket av röran nu i veckan. Förhoppningsvis har jag fått en föreläsare. Jag börjar med det. När jag har föreläsaren spikad, tar jaf itu med resten av röran. Dessutom har jag massa folk jag borde träffa, snarast. Personer jag inte sett på väldigt länge och det ger mig skuldkänslor. Jag är verkligen sämst i världen på lång framförhållning och plannering. Därför hamnar jag alltid i ett visst mått av kaos. Oftast gillar jag mitt kaos. Konstigt nog hjälper det mig att hålla mig lugn och sansad. Men inte just idag. Idag är det bara för mycket! Mycket för mycket. Jag har massa skolarbete som jag ligger efter med och dessutom matteprov nästa vecka. Jag hatar matte, jag förstår det verkligen inte och nu börjar jag få panik inför nästa veckas prov.

Måste återfå kontroll över situationen. Måste skriva samhällsuppgiften!

Shopping:)

Idag bar det av till Karlskrona med Kim, Anton och Anna. Det blev mycket shopping och glada skratt=) Jag hittade ett par skor som jag blev superglad för! Sen blev det lite tröjor, öronhängen och en bolero. Det var en helt fantastisk dag, julskyltningen var väldigt fin och det var massa julmusik:)
Nu sitter jag och kollar på robinson och tar det lugnt. Ska nog se en film sen:)

Jag:1 Väckarklockan:0

Haha, jag lyckades! Tro det eller ej var både jag och Kajsa på engelskan klockan åtta idag:) Duktiga flickor! Någon gång kommer jag förmodligen ägna ett blogginlägg åt ordet duktig. Jag kanske till och med har skrivit om det redan. Men nästa inlägg kring ordet duktig blir först när jag läst ut boken "Daignos Duktig". Bra att någon tagit sitt humnistiska ansvar och skrivit om detta. Varför går så många kvinnor in i väggen? Vad är det för ideal vi har i dagens samhälle? Precis detta och mycket mycket mer handlar denna boken om. Jag tror att den är viktigt och bra. Läs den om du får chansen!

Idag har jag varit trött. Men inte vanligt morgontrött utan helt utmattad hela dagen. Har bara velat gå och lägga mig och dra täcket över huvudet och försvinna. Hm..kanske beror på svenskaprovet imorgon..kanske
I eftermiddag har jag varit slö och kollat på massa ointressanta program på tv, som man alltid gör när man har massa viktigt att plugga. Då blir till och med ett program på science om vapenteknik under andra världskrigen helt plötsligt väldigt intressant. Så pass intressant att man kan tillbringa två timmar med att titta på det..alltså inget illa menat mot de personer som verkligen tycker att det är intressant. Men som artonårig någolunda fredligt lagd gymnasist, nja, tveksamt.

Ännu ett misslyckat Jag-Ska-Gå-Upp-Före-Tio-Försök

Jag lyckades inte stiga upp i tid idag heller, trots att jag hade gömt väckarklockan så väl. Men det hjälper inte så mycket när jag ropade på mamma när hon gick till jobbet och bad henne stänga av min väckarklocka som låg i kattkorgen..Jaja shit happens. Får gömma den bättre imorgon! 
Idag hade jag rättskunskapsprov, skönt att få det gjort! Jag har även ordnat födelsedagspresent till Lisa och skickast iväg några mail angående projektarbetet. Ska försöka skriva lite i projekt-bloggen sen också så handledarna blir nöjda! Annars har jag spenderat eftermiddagen hos mormor. Nu ska jag plugga lite svenska och föna håret.
 


Söndag

Söndagar, hm en lång dag som endast går åt till att fasa över allt som måste göras i veckan som kommer. Ingenting nyttigt blir gjort, inte ofta i alla fall. Man går bara här och tycker lite allmänt synd om sig själv för att man har det superstressigt framöver. Imorgon till exempel har jag rättskunskapsprov, tror ni att jag har pluggat till det? Inte nämnvärt. Läst boken en gång. Får ta några timmar nu ikväll och titta över det. På onsdag har vi ett fasansfullt Svenskaprov. Jag vet inte exat hur många, men väldigt många hundra sidor antologi. Inte roligt, speciellt inte när man får reda på hur pass mycket provet verkligen kommer att innehålla en vecka innan provdatum. Känns sådär måste jag erkänna.

Sen på torsag repeterar vi adventskonsert igen, med alla små barn. Tror till och med att jag ska offra mig och frivilligt spela nu tändas tusen juleljus i kyrkan med småbarnen. Det är min sista adventskonsert och även om jag ogärna vill erkänna det. Så är det faktiskt lite sorgligt. När man är där protesterar man högljutt mot all form av framförande av låtar som inte inger en viss(inbillar vi oss) respekt för vårt kunnande jämfört med de yngre elevernas och mot allt vad julpynt på instrumenten heter. Men om vi ska vara ärliga och det har någon stackare förjäves försökt pränta in i mitt huvud att man ska vara. Så tycker vi att det är minst lika roligt som barnen. Adventskonsert är alltid adventskonsert hur cool man än vill verka utåt. Så när adventskonserten kommer, är det jag och förmodligen många med mig som tar sådär tre meter julgransglitter och virar runt snäckan och spelar med mini-orkestern när de traditionsenligt framför nu tändas tusen juleljus.

Grattis till mig

Jag kom just hem från en musikalisk dag. Adventskonsert-noter i högsta hugg och en något slagen och utmärglad(p.g.a vaccinering mot svininfluensa och vissa sjuka i svininfluensa) kammarorkester med ambitionen att årets Adventskonsert ska bli något i hästväg. Jämfört med förra årets häst-skits-väg!
Jag tror att vi kommer lyckas, faktiskt. Man ska inte ta ut segern i förskott men, det är redan försent. Det gjorde Karlshamns kammarorkester redan i Augusti. Så då kan vi lika gärna fortsätta på samma spår.

När jag kom hem, tänkte jag först gå direkt och sova. Sen tänkte jag att om jag mailade ut all info om student-utprovningen ikväll så skulle jag slippa det imorgon. När jag startat upp min dator och väntat på allt som ska ladda innan man kan gå ut på nätet kom jag på att. Fan. Jag har inte bokat någon lokal. Jag kan ju inte maila ut info om jag inte vet var vi ska vara någonstans. Så stort grattis till mig, jag startade alltså datorn helt i onödan. Grattis. Varkligen.

Men anyway, nu ska jag läsa historialäxa och imorgon ska jag pallra mig till skolan så pass tidigt som 8.00! Hujeda mig, bäst att sova snarast om det ska gå att genomföra. Är kroniskt oväckbar fram till ungefär 10.00 i vanliga fall. Men Kajsa sa att hon skulle sms.a och väcka mig så det blir nog bra.
Ciaoo

Varför?

Idag, är en dålig dag. Idag är en dag då allting skiter sig. Hela Karlshamns hemsida har bestämt sig för att det just idag är en utmärkt dag att ta ledigt på. Detta resulterar i att jag därför inte kommer in på fc och alltså inte kommer åt någonting vad gäller skolarbete. Detta gör mig trött. Sen har jag feber. Har fortfarande inte fått svar på mina mail och läget känns allmänt labilt. Men man kan inte kräva så mycket. Man kan tydligen inte ens kräva att en kommuns hemsida ska fungera. Märk väl all sarkasm i den meningen. För idag är en skitdag och det är bara så det är!

Upp och ner och sen lite ner till

Idag är jag trött på saker och ting. Jag har på grund av en lärares kommentarer befunnit mig i ett konstigt parallelt universum hela dagen (även om det finns en lärare på skolan som anser att jag befinner mig i ett sådant hela tiden). Det handlar inte om att jag inte kan ta kritik, för det kan jag. Ibland. Men när man inte får någon konstruktiv kritik utan bara, nej det är inte värt ett högre betyg än så. Då blir jag lite irriterad. Då tycker jag att jag har rätt till att veta varför det inte är värt ett högre betyg. Annars vet jag ju inte vad jag ska göra annorlunda nästa gång. Och nej, att texten var för personlig duger inte som argument om en fyra sidor lång uppsats. Nope. Nein. Nej.


Böcker, böcker och ännu fler böcker

Utöver detta borde jag även läsa lite i böckerna som jag lånat till mitt projektarbete. Har inte börjat läsa någon av dem. Fick påminnelse av biblioteket idag att de är försenade. Grattis till mig!
Jag vill sova.


Från 0-100 på en sekund

Hoppla, nu blev jag helt plötsligt hyfsat stressad. Orsak? Jag upptäckte att vi har historiaprov på fredag, problemet med historia b just nu är att vi inte gjort några speciellt stora uppgifter som jag kan tänka mig kommer på provet? Vi har bara diskuterat ämnet, som är "Manligt och kvinligt" och läst några sidor i boken. Kan man ha prov på det? Dessutom var läraren sjuk i fredags, alltså sista lektionen innan provet. Så alla eventuella frågor (Typ vad handlar provet om?!) kvarstod. Nog för att föreläsningen vi var på i stället för lektion var mycket intressant, verkligen grymt bra så känns det här provet på fredag aningen suspekt. Men jaja jag får väl läsa sidorna i boken några gånger och sen hoppas på det bästa. Dessutom har jag någon slags svenskaredovisning imorgon, man ska läsa texter från antingen renässansen eller medeltiden och sedan diskutera texterna med någon som läst texter ur den andra epoken. Föga intressant! Och så samhällskunskapsuppgiften till fredag där man ska fördjupa sig i en riksdagsfråga och skriva en sida kortfattad fakta om vilka partier om är för/emot, varför de är för/emot och hur ett eventuellt genomförande kommer att påverka oss. 
Allt detta sammanlagt plus att jag ska försöka ordna upp matten. Man kan drabbas av lite prestationsångest för mindre. USch och fy får ta tag i svenskan och historian ikväll och skjuta upp samhällskunskapen till imorgon. 
Gör inte idag det du kan skjuta upp till imorgon sägs det ju. Tyvärr är inte texter från renässansen något sådant:/ 

Tisdag

Det kändes skumt att vara i skolan idag. Vi var extremt få närvarande i klassen då de flesta var i Lund på högskole-besök. Trots avsaknad av klasskamrater lyckades jag och Linnea skriva våra argumenterande uppsatser på engelskan och konstatera att vi förmodligen bara har tre engelska lektioner kvar under vår gymnasietid. Inte helt fel!
Men medaljen har naturligvis en baksida, efter uppsatsen var jag inte så hurtbullig som jag hade plannerat. Det betyder alltså att jag inte ens gjorde ett försök att gå till matte-verkstaden. Jag kan inte skylla på att jag hade något bättre för mig, för det hade jag inte. Jag ville helt enkelt inte räkna matte. Så nu har jag erkänt det för mig själv och kan i stället gå på matte-verkstaden imorgon. Eller nja, vi får se förresten, man ska inte ropa hej...Matte är trots allt inte SÅ kul.
Natta kom till skolan och vi hoppade båda av glädje då denna fantastiska tjej klarat sin körkortsteori idag=) Det firade vi med en festmåltid i matsalen, eller något, man kan ju hoppas.
I eftermiddag har jag suttit och tittat på totalt meningslösa program på kanal 8 och sen har jag varit extremt flitig och jobbat med projektet. Allt detta i väntan på att klockan ska bli så mycket att jag kan gå och lägga mig utan dåligt samvete. Klockan är fortfarande inte riktigt okej-att-gå-och-lägga-sig-tid men jag får väl låtsas att klockan är mer än vad den verkligen är..Det funkar ju för mr Beans kompisar när de firar nyår så varför inte!


Projektarbete

Sitter och filar lite på projektarbetet. Försöker hitta en föreläsare till min temadag, det går sådär. Har två föreläsare som jag väljer mellan, har försökt att kontakta den ena men inte lyckats. Har skickar ännu ett mail nu i alla fall så vi får se om jag får svar innan veckan är slut. Förhoppningsvis kan jag prata lite med mitt bollplank imorgon och diskutera hur temadagen ska utformas. Måste kontakta kvinnojouren och tingsrätten för att boka studiebesök. Helt plötsligt har jag massor av engerig till projektet, var kom den ifrån?
Nej nu måste jag leta vidare efter föreläsare:)

Älskade dumma lilla katt<3

Då var det officiellt mitt lilla busfrö har återigen lyckats förstöra en väska för mig. Men hon verkar inte bry sig speciellt mycket om detta faktum utan ligger helt sonika och sover ovanpå min garderob. Troligtvis borde jag vara argare än vad jag är, men hur kan man vara arg på denna lilla underbara varelse? 


One of those days

Då var det dags igen. Dags för ännu en sån där dag då jag varken vet ut eller in. En dag där jag inte vet hur jag ska tolka folks signaler, än mindre deras ord och miner. Eller snarare brist på ord!
En dag då jag känner massa känslor som jag är fullständigt övertygad om inte går att känna, ändå känner jag dom. Tror jag.. Det är just det nämnligen, hur vet man vad man känner om man inte känner hur det känns?!
Känslor som man vet att man inte borde känna, men ändå gör. Avundsjuka, svartsjuka, sorg, förtvivlan, uppgivenhet och allting mixas ihop till ett enda virrvarr av känslor som står en upp i halsen och som gör att man går runt med en konstant känsla av illamåeende och yrsel.

En dag då man reser sig alldeles för fort från skrivbordet för att återigen påbörja det planlösa vankandet genom lägenheten. Till köket och öppna några skåp, dra ett par gånger i kylskåpet innan man förflyttar sig till badrummet och sporadiskt noppar bort ett par hårstrån från ena ögonbrynet eller klämmer någon idiotisk liten pormask. Sen in till tv.n och zappa igenom alla kanaler för att sedan utan att ens ha kommit ordentligt in i något program översköljas av känslan av rastlöshet för att återigen förflytta sig till skrivbordet och planlöst dra några streck i ett anteckningsblock och suckande betrakta högen med skolböcker med ett uppgivet leende. Sen är man tillbaks på ruta ett och påbörjar återigen det planlösa vankandet.

Rukrik saknas

Idag får man tacka sin lycliga stjärna att man inte har blåst bort. Det har blåst sjukt mycket! Som Julia uttryckte det när hon tittade ut genom fönstret:Jag ser en björk som inte står på sin ordinarie placering. Och så har det verkligen varit. Gjorde det förfärliga misstaget att ta min skepparjacka på mig i morse i stället för min gosiga dunjacka. BIG misstake! Det gör jag aldrig om. Jag förstår inte hur jag kunde överleva hela förra vintern genom att endast använda den jackan.

Idag hade vi en intressant svenskalektion. Den gick ut på att läsa tre texter från renässansen. Jag behöver förmodligen inte säga att jag inte förstod ett smack för det är nog ganska självklart. Men jag gör det ändå! Jag förstod verkligen noll av det jag läste! Måste försöka ta tag i det nån dag i veckan nu.

Nu ska jag ägna resten av kvällen åt "Oskyldigt dömd" och sen krypa ner i min säng och läsa lite Stieg Larsson!


Slut på lugnet

Då var höstlovet över för den här gången. Lite småbittert känns det, men det är ju inte SÅ himla långt kvar till jul i alla fall=)
Idag skulle jag ha tränat på morgonen, men när jag vaknade och insåg att det typ var minusgrader på mitt rum så tog den bekväma delen av mig över och jag bestämde mig för att stanna under mitt varma täcke. MINA varma täcken för att vara exkt, jag sover nämnligen alltid med minst två!
Resten av dagen har varit ganska lugn den också, gick till skolan och hade rättskunskap. Fick tillbaka proven, det gick mycket bra så jag är nöjd:)
Efter skolan har jag ringt några samtal angående projektarbetet och nu funderar jag på att göra lite te och titta på något skitprogram på tv=)
Sounds like a plan to me!

RSS 2.0