Städning av rum och läxläsning, underbara älskade Lördag<3

Ska snart sätta mig och göra en lista på allt som ska göras i mitt liv just nu, en på vad som ska göras i helgen och en på vad som ska göras i allmänhet men kräver lite längre tid. Blir även prommenad senare:)
Ska sitta med kemi-labrapporten senare ikväll, tur att jag köpte chokladglass igår annars skulle det aldrig gå! Matmutor är förmodligen det enda som fungerar när det kommer till läxläsning, borde finnas någon sorts medicinskt studie på det. Och om det inte finns det, så vet man ju vad man kan ha som projektarbete:)
Fick förfrågan av syon igår att eftersom att jag vill göra mitt program lite mer sp-aktigt skulle jag kunna ta bort kemi b och i stället läsa historia b. Låter som ett bra alternativ, men jag får se, har till agusti att fundera på saken i alla fall. Kanske blir lite beroende på mina kommande kemi-resultat också.


One day at a time, what is that like two or three days at a time is an option?!

Efter skolan gick jag och Julia in till stan och kollade runt lite, köpte en blus och ett linne och lite så. Efter hemgång blev det ett snabbt klädbyte för att sedan möta upp folket på Siesta och äta middag, vilket var väldigt trevligt. Vi satt väldigt länge och funderade på vad vi skulle ha och sen när alla hade beställt något kom vi på att vi minsann glömt att beställa dricka...hoppsan så det kan gå;) Men allt löste sig efter ett tag och vi fick mat, väldigt mycket mat, alldeles för mycket för min del. Detta orsakade väldiga magsmärtor:/
Efter middag lämnade David och Linnéa oss, resterande trupp fortsatte vidare för filmkollande, det blev polisskolan 5, hata göteborg och 28 dagar. 28 Dagar var det bara jag som såg dock, de andra sov ganska gott vid det laget.
Älskar den filmen, så full med underbara citat och klockrena reaktioner. Antar att den är lite djup och svår att greppa om man inte förstår innebörden, men förstår man..ja då kan man lära sig mycket. Om både sig själv och om andra.
Att filmen dessutom är varvad med komiken som trots allt finns i de flesta livsöden gör filmen lättare att ta in, hade det bara varit det djupan ämnet pang på tror jag att det hade blivit för tungt för att greppa. Dessutom vem tittar på en film som man bara mår dåligt av? Inte jag i alla fall, inte på min fritid som tidsfördriv i alla fall, det tycker jag är lite slöseri med känslor och tid.
Citatet som står som rubrik för detta inlägg är förmodligen ett av de bästa i filmen, den är full med en mängd olika bra små citat och ordspråk.
Detta tilltalar mig som är citat och ordspråkssamlare ut i fingerspetsarna, jag tycker att man kan lära sig så mycket av det. Ordspråket har förmodligen inte kommit till utan anledning och därför tycker jag att det är viktigt att ta in, analysera, ta lärdom och försöka använda livserfarenheten som de ger oss efter bästa förmåga.

I can control the small things, then I just have to let go..and it´s up to someone else


Röda underarmar

Volleyboll på gympan, mot energi-tvåorna. Jag är inte den som är den men volleyboll är nog inte min grej, kan inte slå med händerna utan slår alltid med underarmarna så man blir något rödblåaktig. Men träffade bollen ett par gånger i alla fall, nån gång gick den till och med över nätet.
Men vi var i alla fall bäst på att uppmuntra varandra även om det gick lite sämre än för de andra.
Nu måste jag nog kolla lite på min svenska redovisning och sen ska jag på möte hos syon, jubel!

Spruckna eksem:/

Aj, mina eksem på handen tyckte att det ultimata tillfället att spricka var mitt under orkester repetitionen ikväll. Orsakade hyfsad smärta, men what the hell man känner att man lever i alla fall!
Har nu kommit på vad jag ska prata om på svenskan imorgon, nu återstår bara att skriva ihop vad jag ska säga så är jag färdig för att sova ett par timmar. Borde måla mina naglar också, kan kanske göra det imorgon på lunchen i och för sig.
Nu ska jag gå och sätta mig och skriva ihop min svenska och packa ihop mina träningsgrejer. Måste börja komma igång och springa imorgon också, tre dagar utan halsont är nu avverkade så nu borde det vara okej:)
miss Brilliott

Midvinternattens köld är hård?

Varför är det så kallt här, men ingen snö? Ska det vara kallt kan det ju få vara snö i alla fall så det blir lite ljust. Nu är det bara mörkt, kallt och trist.
Men varför klaga vi har ju den underbart varma och ombonade väggaskolan att värma oss i hela dagen lång. Och imorgon ska jag ha en svenska redovisning, frågan är bara om vad? Skulle ju kunna prata om mina skidor, blir lite svårt att smuggla med sig dem in på skolan på ett diskret och bra sätt bara. Nej men skämt å sido, någon som har något förslag?
Nej nu får jag gå och fortsätta fundera, under tiden jag gör det ska jag fixa något ätbart och sen sova en stund:)
Me like


Åre fixat och klart:)

Sportlovet kommer tillbringas i Åre tilsammans med Anna, värsta överraskningen!
Kommer att bli superskönt, med snö sol och massa trevligt folk:)
Idag tog jag ett gigantiskt initiativ, jag drog slutsatsen att matten faktiskt inte gör sig själv. Så jag gick till matte-verkstaden och jobbade ikapp all matte som jag låg efter med. Det var jobbigt men det får det vara värt, för vad skoj det ska bli och komma till matten och se lärarens min när jag är på samma ställe som alla andra. Första gången man kan traska in på matten med ryggen rak:)
Jag får väl avslöja en sak kan jag tro, har gjort vad jag lovat mig själv att jag aldrig skulle göra. Klippt lugg! Och jag måste säga att jag trivs i det, man känner sig mindre utsatt.
Nu blir det plugga engelska och sen sova, ska utnyttja min sovmorgon till max:)


Konsten att orka överleva

Har haft en underbar helg, jag och Anna åkte iväg och tog det lugnt på landet. Vi njöt av tysthet, filmer, eld i öppna spisen och mysig matlagning:)
Men av rubriken förstår man förmodligen att skon än dock klämmer på ett eller annat ställe, inte bara på ett ställe utan på ganska många måste jag erkänna.
Imorgon eftermiddag inträffar typ det mest ångestframkallande jag har gjort hittills i mitt liv, som det käns nu i alla fall!
Men vad har jag för val? Hellre dö stående än att leva på knä!
Men imorgon är det över i alla fall!
Nu ska jag rota igenom min garderob för att hitta något som går att ha på sig i skolan imorgon utan att man ska behöva skämmas ihjäl:P


Överskott varifrån?

Inventerar på ÖB då ja, fruktansvärt rörig affär måste erkännas. Räknade cirka 9000 burkar makrill, olika typer av burkar för man ska minsann inte tro att de nöjer sig med en sorts burk. Åhneh inte dem inte, tre olika, en fyrkantig, en rund och en lite mittemellan. Livet är hårt, jag och Julia slet med dessa förbannade burkar i säkert en timme!
Men ett steg närmare London kom vi och förhoppningsvis var det värt det:)
Fick även äran att räkna godis och chips i överflöd, köper folk verkligen allt eller finns det så mycket för att det trots allt är Överskotts Bolaget, varifrån kommer överskottet liksom? Det folk inte köper på ica hamnar där eller vaddå?
Vi fick i alla fall fika, vi bildade en nv koloni på lagergolvet och åt baguette, inte helt fel:)
När vi började bli klara med inventeringen och alla var trötta, hamnade jag i en kundvagn tillsammans med massa överblivna tomma tillplattade kartonger och blev runtkörd. Julia sa att hon körde skräp:P
Det var faktiskt ganska trevligt att åka runt lite, fick även en liten lapp klistrad på handen där det stod bäst. Min hemska dag omvandlades till en något mindre hemsk dag genom denna skräpkörning och lapp på handen händelse:)
Några varv runt butiken senare var det dags för nv07 att tacka för sig och dra sig hemåt. Sängvärmen lockar, matten imorgon gör det inte, det var alla överens om. Men what doesn´t kill you makes you stronger, right? 
Tror vi på detta själva? Nej såklart vi inte gör, men något måste vi ju säga..

Tidsbrist utan speciellt mycket att göra

Det är så det är, det händer faktiskt inte speciellt mycket stressande i mitt liv just nu, har engelska redovisning imorgon sen ska vi inventera med klassen på ÖB i ronneby för att håva in lite pengar till vår London-resa. Från klockan fem på eftermiddagen till klockan elva på kvällen, men det blir nog inte så farligt som det låter. Sist vi inventerade hade vi riktigt trevligt faktiskt:)
Sen på fredag blir det att åka ut till åryd och ha myshelg med Anna och kanske plugga lite matte också, ska bli skönt att ha en lugn helg så att man kan försöka landa lite, för trots att jag faktiskt inte har mycket att göra går jag runt med en känsla av att jag har glömt en miljon saker att göra hela tiden.
Testade dricka latte idag när ajg och Anna var och fikade, det går fortfarande sådär, fick ner ett halv glas sen var det stopp. Magen sa ifrån genom hyfsad smärta, men man ska ju känna att man lever så what the hell det får man väl ta då.
Måste städa till mitt mystiska husdjur, sibiriska dvärghamstern Einstein. Och nej det är inte jag som har döpt honom, the name came with the thing.
Min mor har döpt om stackarn till Enestenen, då frågar jag mig hur mycket vackrare är det på en skala?!
With Love


Rosé-kväll:)

Mys-kväll med underbaringarna ikväll, mycket trevligt! Det blev kycklingsallad med massa tillbehör, glass med varma hallon och sen ost och vindruvor och till det en flaska rosé. Anna och jag hade hyfsade problem att få upp korken, som var gjord av plast och för att uttrycka det milt var ganska motståndskraftig mot korkskruven så det tog ett tag innan man kunde skruva ner den:S men till slut lyckades vi i alla fall:)
Nu sitter jag här och klunkar det sista vinet och funderar på hur jag ska få morgondagen att gå ihop, kommer att bli stressigt som in i. Men det går säkert, jag har ju massa hjälp så det vore ju lite illa om vi inte ordnade upp det!
Ska nog sova lite nu i alla fall, har faktiskt tro det eller ej städat en kväll efter fest/middag innan jag går och lägger mig vilket genast betyder att jag slipper det imorgon, yey fler sådana städryck innan man ramlar i säng tack!

Det bittra slutet..NOT:)

Imorgon börjar det, mitt fysikfria liv och jag kan inte beskriva hur lättad jag är! Det är helt fucking fantastiskt!
Detta har naturligtvis firats lite smått idag med nya skor från asos och lite annat smått och gott, blev även ett glas vin och något så ovanligt i mitt liv som en tv-kväll:O
Nästan så att man blir tårögd av bara tanken, men jag som sällan gråter får nöja mig med att nuta av det. Inte helt fel det heller!
Men det ska inte bara firas idag, nejdå det är ju faktiskt mig vi pratar om här.
Imorgon kommer det att firas middag med älsklingarna  vilket inkluderar mitt favorit vin som jag snubblade över i London och sen hittade i Tyskland och fraktade med mig till Sverige.
På Lördag smäller det, då ska jag festa som om det inte fanns någon morgondag. Det ska man kanske hoppas att det inte finns heller, kan hoppa direkt från jag lägger mig på söndagmorgonen till måndag morgon och skippa huvudvärks-statusen max.
Nu ska jag packa min träningsväska tills imorgon,sen sova ut, kursproven tar hårt på de stackars eleverna.

Dan före dan före första dagen på resten av mitt liv!

Nej nu ska jag faktiskt hör och häpna inte komma dragandes med någon gammal klysha om att jag minsann och dag ska börja ett nytt hälsosammare liv i övermorgon, för hur kul låter det på en skala?
Skittråkigt!
Nej mina vänner, i övermorgon börjar nämnligen mitt nya liv fritt från fysik! Jag kan inte fatta det, helt underbart!
Det räcker ju med att titta i en fysikbok för att förstå hur hemskt det kan vara för vissa,
därför kommer jag inte att läsa fysik b:)
Men visst sen finns det även folk som tycker att det är roligt och är duktiga på det. Det är såklart en sak, men att sitta och plåga sig igenom 150 poäng fysik b bara för att man ska, när jag troligtvis inte ens kommer att behöva den för min utbildning ändå. Och om jag behöver den en vacker dag, så läser jag upp den då. Inte nu i alla fall, nu ska jag ha sovmorgon på torsdagar fram till tolv:)

Lite kort om min dag:
Vaknade innan väckarklockan, så långt allt väl. Går upp och rakar benen, hör och häpna utan missöden, inte ett enda sår! Sen händer det, ska skölja av händerna och då är det väldigt varmt vatten i kranen. Det brändes en aning, varpå jag få ett smärre ryck och börjar skrika och skälla på kranen. Typ något i stil med: -Jaha är det så vi ska ha det din helvetes Jä*** kranjävel! Efter denna mindre dispyt (som tog runt fem minuter) fortsatte jag mina morgonritualer som vanligt, något förvånad familj som lät ganska lättade när jag fem i halv åtta gastade hej och flög ut genom dörren.
Pressade in ett möte på morgonen och sen gympa och matte, efter lunch redovisning av arbetet i religion.
Glädjande gick det över förväntan:)
Pallrade mig hemåt och tro det eller ej inga vapenvila tecken från kranen. Får kanske gå ut och ta ett snack med den igen, vill ju liksom inte bränna mig varje dag framöver....
Helt sjukt konstiga situationer jag lyckas hamna i, hur många lyckas liksom hamna i gräl med badrumskranen?
Over and out

Nej nu jävlar

Nu är jag trött på blogg.se vad är det för cp-funktion som gör att man loggas ut efter ett tag, här hade jag suttit i nästan en timme och skrivit ihop en krönika och när jag trycker "spara och publicera" så kommer jag tillbaka till inloggningssidan. Okej fine tänker jag det sparades säkert, loggar in igen och tittar på arkiverade inlägg..
Finns det där?
Nej, nope,nein det finns det inte.
Det som gör mig argast är att detta verkligen inte var ett inlägg som handlade om vad jag hade för skor på mig idag eller hur tråkigt vädret i sverige är just nu. Misstolka mig inte nu sådana inlägg är också trevliga, men detta inlägget låg det verkligen arbete bakom.
Jag får i och för sig ofta inspiration till krönikor och skriver ofta ner dem också, men det är fan inte ofta som de faktiskt blir såhär bra som denna faktiskt var..
Och nej jag tänker inte sätta mig ner och försöka skriva om den, även om jag säker skulle kunna få ihop något liknande igen så skulle det nog inte bli lika bra. Inspiration kommer när den kommer och nu är den helt plötsligt puts väck tack vare blogg.se
Tack som fan

Die berühmten drüü Wörtli

Ovanstående låt fanns med på nyårsvakan, då fattade jag inte mycket...haha vilket berodde på att jag hade druckit för mycket champagne och för att göra det ännu knepigare sjunger de på Shwizerdeutch.
Men nu fattar jag och den är faktiskt ganska söt, även om jag inte tror på innebörden av "Die berühmten drüü Wörtli" i sammanhanget som betonas här så är det ganska sött och jag är svag för söta saker:)
Idag trotsade jag min förkylning och förflyttade mig till Lisa för tjejkväll mycket trevligt vi spelade spel och impuls bakade en paj, Me likes:)
Fast nu behöver man inte äta förräns nästa jul igen, observera hur seriös jag låter när jag säger det;) Det är ju inte alls det att jag kommer tänka annat redan framåt lunch imorgon eller så, sån jag är, självdiciplin zero, nada noll.


Fredagen den nionde januari

Går i de härliga förkylningarnas tecken, usch vaknade klockan fyra i morse av att några körtlar eller något på högra sidan av min hals var svullna och att jag inte hörde ett dugg. Vilket underbart välkomnande detta landet ger en, verkligen, tack sverige jag gillar dig också!
Så det blev sjukskrivning fram till provet idag sen till skolan en snabbis och skriva prov och sen hem oh sova igen. Orkar max vara uppe så lång tid som det tar att förflytta sig till köket och dricka vatten för att sedan snabbt förflytta sig tillbaka till sängen där man sedan ligger avsvimmad en halvtimme eller så innan huvudet ens går att lyfta.
Menmen man får kurera sig med vitaminer, te och massa sånt trevligt hälsokostgojs och hoppas på det bästa.
Vill i alla fall helst kunna vara med imorgon kväll när vi ska ha spelkväll hos L:)
Nu ska jag dricka te och kolla Let´s dance, ha det bäst

Greta Garbo den fantastiska och staket

På vägen hem från Briggen diskuterades idag vad jag och A hade klätt ut oss till på maskeraden innan jul, jag berättade att jag klätt ut mig till Greta Grabo. När J sen frågade A vad hon klätt ut sig till svarade A paket..varpå J utbrister frågande STAKET?!?!
Ja, vad vore livet utan mina underbara vänner? De förgyller livet:)
Första skoldagen är avklarad då ja, trevligt att träffa folk igen:) Men det var dock det enda som var trevligt, lektionerna var helt innehållslösa som vanligt, skolmaten var lika flåttig och hemsk som vanligt och det är mörkt och kallt och deprimerande i detta landet!
Som jag påpekade idag i skolan så är det sol i Österrike mellan 8 och halv fem varje dag, vad är det här? Så pass ljust att man kan förflytta sig utomhus utan att snubbla över tennishallen mellan 12.00 och 12.15?
På tal om Greta Garbo den fantastiska så är det en svenska som ska få spela henne i värsta stora filmatiseringen av Gretas liv i USA:)
Klart som korvspad att rollen borde vara vikt för en Svenska, men var inte lika säker på att USA.s befolkning höll med, men det gjorde de tydligen! Och inte mer än rätt!

Missbrilliott returns

Då var man tillbaka i Karlshamn, förkyld som ett svin och inte kar med uppsatsen som är deadline och prov på på fredag..jippi, bra planering där ja:P Men allt blir inte som man tänkt sig här i livet!
Imorgon börjar skolan igen, kanske ska försöka skaffa mig lite rutiner och sånt tråkigt denna terminen, även om jag gillar mitt kaos som jag ständigt lever i så vill jag gärna slippa de otrevliga överraskningarna såsom Jag:-Jaha ojdå hoppsan har vi matteprov imorgon varför har ingen sagt det?! Eller har dem kanske det bara det att jag inte har lyssnat, eller va Sofie hjälp mig?! Typ där någonstans har Sofie och Anna fått komma rusande och styra upp mitt liv lite grann, jag måste faktiskt bli NÅGOT bättre på det denna terminen, men därmed är det ICKE sagt att jag ska bli ett controlfreak, för jag tycker att sådana är tråkiga och jag skulla aldrig stå ut med mig själv om jag var tråkig ovanpå allt. Jag är som jag är, förvirrad och hispig. Till min fördel oftare än man kan tro faktiskt, till skillnad från de flesta andra behöver jag inte gå och oroa mig i veckor innan något...hur mycket välbefinnande tjänar jag inte på det?
Sen att frånvaron av min oro beror på att jag oftast inte vet vad det är jag borde vara orolig för kan man väl typ glömma lite eller?
Måste börja använda min kalender, snarast! Visste inte ens vad det var för dag idag, blev helt chockad när jag insåg att det var onsdag, jag trodde stenhårt på att det var Lördag liksom hur fel kan man ha? Okej om jag sagt tisdag eller fredag eller något närliggande men Lördag av alla dagar?
Gratulerar om ni har orkat läsa hela vägen hit, ni har nu fått ta del av en LITEN del av det totala kaos som råder i min hjärna tjugofyra sju. Hoppas det var till belåtenhet;)

Hemfärd

Då var det dags, det bittra slutet har kommit. Imorgon på morgonen packar vi ihop oss och återvänder till sverige..
Usch vad hemskt! Fast det ska bli roligt att träffa alla igen men lämna detta underbara land och skidåkningen? Nej det är inget jag gör med glädje direkt!
Var underbart väder idag, var underbart att åka:)
Ikväll har jag läxfri dag, har kommit fram till att jag kommer att ha några dagar efter hemkomsten innan skolan börjar igen. Får satsa på att plugga då orkar verkligen inte idag!
Idag måste jag packa och njuta av min sista dag i Österrike för denna gången.
Usch vad hemskt det låter, ska nog sluta skriva nu annars finns risken att jag börjar skriva en lång uppsats om hur underbart det är här...och tro mig det vill ni inte för det går oftast inte att förstå ett ord av dem


Nyårslöften

Hörde en väldigt bra sak angående nyårslöften på radion för några dagar sen, tänkte inte så mycket på det just då. Men nu har det slagit mig att det faktiskt låg väldigt mycket i det.
De flesta har "måsten" som nyårslöften:
-Sluta röka
-Gå ner i vikt
Hur roligt låter det?
Dessutom hur mycket ångest får man inte när man inte lyckas hålla detta och sitter där nästa nyårsafton med samma gamla nyårslöften inför kommande år?
Nej då är det bättre att sätta roliga saker som nyårslöften:
-Umgås mer med vänner och familj
-Stressa mindre och ta bättre hand om mig själv
Visst, lite åt "måste" hållet de också men de låter ju så sjukt mycket roligare i alla fall:)

Äntligen ett oskrivet blad:)

Nytt år, vi lägger det gamla bakom oss och börjar om på nytt. Gav ett löfte till mig själv innan jag somnade inatt, detta SKA bli ett bra år! Felet med föregående år har varit att jag har gett upp för lätt, när det inte har gått som jag har velat så har jag gett upp. Nu ska det bli ändring på det och trots att jag inte har en aning om hur mitt liv kommer att se ut när jag kommer hem så ser jag fram emot mitt nya liv. Jag måste försöka klara av det, de flesta andra gör det varför skulle inte jag kunna då? Jag har dessutom en sak som många inte har jag har underbara vänner som verkligen bryr sig om mig..och bara det är värt att kämpa för!

Nyårsafton:)

Till skillnad från en stor del av sveriges befolkning har jag aldrig förstått mig på hela grejen med "Kalle Anka" på julafton, jag förstår verkligen inte, vad är grejen liksom?
Men en sak som jag inte överlever utan är: Dinner for one
Till skillnad från i Sverige där den sänds typ en gång på nyårsafton, sänds den här flera gånger på varje kanal. Det går liksom inte att missa den, hur man än anstränger sig. 
Gott nytt år!

 


RSS 2.0