Pluggning

Sitter och skriver på inlämningen igen, går rätt trögt, det är inte min starka sida att skriva inlämningar. Fortfarande dålig, ytterligare en soffdag. Kunde gå ut lite på förmiddagen i alla fall, väldigt fint väder här idag:)

Det märks att folk laddar upp inför nyår, alla tv-kanalerna sänder typ reklam en gång i kvarten om sina nyårsvakor imorgon. Man kan ju zappa lite mellan alla men oftast är det ORF:s som är bäst, de andra brukar vara lite sisådär.
Hm man börjar få lite ångest för all julmaten, den börjar lägga sig på lite diverse ställen. Måste lösas på momangen, från och med imorgon! Ska ha hälsovecka fram tills skolan börjar och man börjar komma igång med sin vardag också, då kan man inte gå och småäta i samma utsträckning som på lovet.
Nu blir det duscha och sen fortsätta med pluggningen


De två som står mig närmast<3

Wanting you tha way I do
I only want to be with you
And I would go to the ends of the earth
Cause, darlings, to me that's you're worth

Where you lead, I will follow
Anywhere that you tell me to
If you need, you need me to be with you
I will follow where you lead

If you're out on the road
Feeling lonely, and so cold
All you have to do is call my name
And I'll be there on the next train

Jag älskar er så att det gör ont, glöm aldrig det<3

Soffpotatisdag

Idag har jag varit krasslig, sovit på soffan hela dagen fram tills nu i princip. Efter att ha tittat en gång till på "Nanny Mc Phee" som gick på en annan kanal idag har jag konstaterat att den är väldigt lik "Mary Poppins".
-Wenn ihr mich braucht aber nicht wollt, dann muss ich bleiben aber wenn ihr mich wollt aber nicht braucht, dann muss ich gehen.
Sitter här och knåpar på mitt inlämningsarbete i djurkunskap för tillfället, frågan är hur mycket vettigt jag får gjort idag med feber och allt. Fortsätter imorgon, det är ju trots allt jullov:)


Nanny Mc Phee

Nanny Mc Phee går på tre kanaler här just nu, undrar om de har så dålig fantasi eller om kanalerna helt enkelt har samma ägare. Vet inte hur bra den är på originalspråk men dubbad blir den något mystisk, men den får duga som kvällsunderhållning i alla fall:)

Lägger in en recension från CDON.com
Syskonen Brown; Simon, Tora, Eric, Lily, Christianna, Sebastian och Baby Aggy, är kanske världshistoriens mest olidliga syskonskara. Barnens mamma dog för snart ett år sedan och deras pappa, Mr Brown, försöker undkomma all form av barnuppfostran genom att gräva ner sig i arbete, arbete och åter arbete. Till historien hör att en rik släkting, Aunt Adelaide, hittills gett ett välkommet underhåll till den stora familjen, men nu hotar hon att dra in sitt bidrag om inte Mr. Brown gifter om sig. Och han har bara en månad på sig att hitta en hustru.

De sju barnen, som definitivt inte vill ha en styvmor, gör allt för att förstöra pappans giftermålsplaner. Till slut, efter det att syskonen skrämt i väg inte mindre än 17 olika nannys, anställer Mr Brown den skräckinjagande Nanny McPhee. Hon har en stor potatisnäsa, några riktigt ruggiga vårtor och ett enda stort och grovt ögonbryn. Men hon har också ett magiskt trollspö, och i takt med att barnen och Nanny McPhee kommer överens försvinner hennes grova drag.


Puuh, Gott sei Dank

Smärre datakatastrof avhjälpt, helt plötsligt fick datan ett ryck och började öppna hundratals facebbokfönster. De gick inte att trycka bort heller utan när man försökte så kom det typ fyra till i stället. Naturligtvis strejkade aktivitetshanteraren i denna kritiska stund, så vad göra? Fanns inte så mycket mer än att vänta tills aktivitetshanteraren tyckte att det passade att startas och då kunde jag få stopp på det. Så nu är läget under kontroll igen:)
Sitter och försöker skrivs ihop min inlämning om katter i djurkunskapen, ett problem bara det står på pappret att det ska finnas med fakta om kroppsdelar. Vad räknas som kroppsdelar? Svans, tassar och öron så långt är jag med..men blodomlopp, andningssystemet och tänderna? Räknas de också? Eftersom att detta ska komma först i arbetet är det lite knepigt att komma någonvart med fortsättningen..Skulle vara skönt att bli någolunda klar med katt-delen idag så jag kan ta itu med kanin-delen imorgon, känns som att det kommer att bli svårare att hitta fakta om kaniner, varför vet jag faktiskt inte..kanske för att det är ett litet djur? Vet faktiskt inte, det bara känns så!
Nu ska jag äta apelsin och zappa runt bland alla dubbade filmer och njuta av min ensamhet.

Dåligt väder

DImma och snö här idag, bestämde mig för att stanna hemma. Får nöja mig med skidåkning på tvn från Semmering, kan bli bra det med:)
Nu är solen på väg att bryta igenom här utanför, men det blir nog ändå vila idag. Känns som att jag håller på att bli förkyld, men så blir det förmodligen för att luften här är så torr. Fast det brukar inte bli så mycket mer än halsont pepparpeppar. Men ska ändå kurera mig med äppelte.
Känner att mina blogginlägg inte blir/har blivit så bra på sista tiden...det finns en förklaring. Jag befinner mig för tillfället i fullständigt total kaos, trött på det. Men snart är jag hemma igen och kan börja styra upp mitt liv.
Samtidigt vill jag inte hem, jag lever ju för detta, då menar jag skidåkningen-inget annat!


Underbar skiddag:)


Såhär underbart har jag haft det idag:)
Åkt hela dagen från klockan tio till halv fem, blev lite dimma på eftermiddagen och det har varit lite i kallaste laget.
Men i övrigt helt underbart!
Nu borde jag börja skriva min inlämningsuppgift, men jag vet inte om jag orkar. Men det känns som att jag inte kan skjuta upp det längre heller. Ett tu tre så är lovet över och då sitter man där med miljontals ton plugg...
Mindre trevligt:/
Ska i alla fall fixa nån mat först, sen får vi se:)
Ciaoo

Dagen D Dagen Skidor?

Första skiddagen på semestern, mycket fint väder men dock lite i kallaste laget. Men vi överlevde:)
Träffat på ett antal svenskar också, det lustiga med svenskar i alperna är att de tycks inte ens tänka tanken att det faktiskt kan finnas folk som förstår dem utan de kallar liksom bara barn som tränger sig fram till sina syskon i liftkön för skitunge utan att tänka på att folk fattar detta.
Skärpning du som gjorde detta idag, jag stod bakom...hade gladeligen kunnat översätta för barnet om jag hade fått tillfälle.
Nu blir det film:)


Julaftons kväll

Har tittat på "mamma mia" ska snart sova, ska få lite ordning på mina vanor. Måste typ detoxa kroppen efter den fettiga men ack så goda julmaten:P
Konstig tysk filmatisering av snövit på tv, helmysko!
Borde försöka komma igång med alla inlämningar och grejer jag har över lovet imorgon och defenitivt med repetitionen av matte c. Har typ glömt allt!
Önskar att man nån gång skulle kunna gå hem en helg eller ett lov utan att behöva ta med sig en enda bok, men tyvärr är det inte möjligt. Men å andra sidan kunde det ha varit värre, jag får ju åka skidor i alla fall.
Nej, nu ska jag torka disken:) *stolt*
Puss på er

Julafton:)

God jul allihopa:)
Sitter här och njuter av att vara omgiven av alperna och kunna ta det lugnt. Det finns inte ett enda krav här. Mer än att inte missa bussen på morgonen då men den smällen kan jag ta;)
Julafton har än så länge varit lugn, låg på soffan och mådde allmänt dåligt hela förmiddagen, åt lite julmat med familjen, öppnade presenter och sen har jag tagit det allmänt lugnt. Stått ut med familjen utan att irritera sönder mig, borde helt allvarlig få nobelpriset för den prestationen. Börjar dock tröttna nu!
Har haft jättemycket skrivlust de senaste dagarna, men sen när jag har satt mig ner och tänkt skriva har det inte blivit något. Jag vet att jag måste få ut det, så det är väl bara att börja antar jag. Om det blir något bra som man kan tyda så ska jag lägga ut det här annars hamnar det kodat i mina dokument:P
With love
 

Löprunda

Tänkte att jag skulle kolla hur mycket jag tappat på min träningspaus på typ två månader, inte så förfärligt mycket tro det eller ej blev dock lite stelt på slutet. Men det gick över förväntan, får se hur det går imorgon:P
Dagen har varit väldigt händelselös för att vara en vecka innan jul, sov länge gick till skolan och genomled tre timmar fysik och kemi. Stack till stan bokade om min läkartid och köpte julklapp till min lilla mormor. Kom hem och städade köket, vårt kök har en förmåga att stöka till sig väldigt fort. Skyldig? Jag? Nepp inte för ett öre, jag skyller på katterna;)
Nu ska jag duscha och sen dricka lusse te:) Sen blir det rumstädning och tvättsortering, lite övning och sen tyska.
Ciaoo

Sömn måste tankas

Jobbat stenhårt på "Julen i Karlshamn" hela dagen. Riktigt mycket folk idag, speciellt på förmiddagen. Fick även en liten "håltimme" eller vad man nu ska kalla det på förmiddagen så att jag kunde smyga iväg och inhandla diverse julklappar.
Det negativa med att stå vid inslagsbordet som jag gjorde sen när jag kom tillbaka var att
1.Man kan inte prata med alla man känner som går förbi, man ska i princip bara stå och le
2.Jag är sjukt dålig på att slå in paket
3.Jag fick ont i ryggen av att stå upp så länge
Efter bytet blev det dags för att stå i keraminboden, Annas nya kompis underhöll oss så att det var trots säkert 30 minusgrader gick tiden hyfsat snabbt.
När klockan började närma sig femtiden så plockade vi ihop för att förflytta oss till kyrkan där det var luciakröning, därefter mat på siesta och sen bio. "The day the earth stood still" helt okej film, men inte hyperbra.
Nu har jag varit lite effektiv och fått iväg massa viktiga mail och sånt trist.
Imorgon blir det ivägåkning och sen konsert, måste även fixa massa saker och skriva en packlista.
Kan inte fatta att jag är på väg om en vecka!!!
Sleep Well cykelställ

Inte detta också

Dagen började med att min kanin dör, fan för livet.....
Snart är det inte värt att bry sig längre, ju mer man bryr sig desto mer har man att förlora
Jag saknar dig kanin!!!<3

....

Jag behöver verkligen inte detta just nu.
Ni gör det bara värre


Onsdag morgon, inte som alla andra

Vaknade nämnligen precis, legat i sängen mer än tolv timmar. Inte helt fel:)
Finns inte våldsamt mycket att blogga om med tanke på att det inte har hänt så mycket för min del än idag. Antar att jag får återkomma med något trevligt senare under dagen i stället.
Kvällen kommer att bli fruktansvärt rolig, ska plugga tyska till provet imorgon och öva på några konstiga låtar till konserten nästa lördag.
Tjolahopp på er


Medioker prestation

Musikskolans adventskonsert idag då, min helt klart sämsta konsert någonsin! Det hela började alldeles förträffligt med att det inte finns tillräckligt med stolar när vi kommer upp på scenen. Jag får naturligtvis stå, så det syntes förträffligt bra att jag inte hade fått noterna förräns en timme innan konsert och inte spelat igenom dem ordentligt en enda gång.
Sen mellan låtarna tappar Agnes sitt axelstöd och av "vindpusten" som uppstår när detta trillar i golvet flyger mina noter all världens väg. Inte nog med detta så ledde den lilla "händelsen" till att hela altfiolsektionen på hela tre personer viker sig dubbla av skratt. Hmm, nåväl noterna plockades upp och vi körde sista låten.
Oräknerliga sura ögonkast av allas vår älskade Si.....
Det bästa med hela grejen är att jag inte ens bryr mig, för du förtjänar det lilla vän. Jag har inte ens dåligt samvete över att det är min sämsta konsert ever.
Imorgon tänker jag ta ledigt, fram till lunch i alla fall:) Sova ut!
Guten Nacht


Tävlingen inställd

De visade i stället herrarnas längdåkning 30 km eller något i den stilen. Hm jag hoppade inte direkt av glädje, men bet ihop och bytte kanal till tv4+ och glodde på beck i stället. Inte helt fel det heller, hade sett avsnittet förut men kom inte ihåg vad som skulle hända, surt fast ändå bra på ett sätt ju.
Sen följde lång chatt och nu blir det nog sova, ska försöka släpa mig till kyrkan imorgon också. Sen inom julen i karlshamn och se hur det går för dem och prata lite med folk:)
Sleep well cykelställ


Köldskador

Fått köldskador på fötterna efter att ha varit inkastare på julen i karlshamn hela dagen iklädd kjol strumpbyxor och ballerinaskor. Fötterna är fulla med röda små prickar och skiftar i någon typ av blå/rödflammig färg..
Läskigt värre!
Under hemgång var alla ganska trötta och frusna, Sofie kom förbi och lånade en kjol när hon tinat lite. Sen gick jag till stan och åt med Anton.
Nu har jag tinat upp i duschen och ska titta lite på tv och sen plugga, eller sova beror på hur mycket ork jag har;)


Fredagskvällar

Är det inte något speciellt med dem? Umgåtts med mina underbara vänner och pratat i telefon med en person som jag gillar skarpt, som alltid finns där för mig no matter what.
Det har varit en något surrealistisk vecka måste erkännas, i morse när jag vaknade kom jag till exempel inte ihåg vad jag gjorde igår eller ens att igår hade existerat. Trodde helt ärligt att det var torsdag när jag vaknade. Insåg inte detta felantagande förrän jag stod i skolan och såg att alla tog ut kemi böckerna, vi har INTE kemi först på torsdagar. Men man kan ju inte vara på topp hela tiden;)
Kvällen har spenderats med middag och filmkollande med underbaringarna, helt underbart!
Nu sitter jag här och lyssnar igenom skivan från årets Wienerafton, upptäcker då att det är någon som hostar/nyser ett flertal gånger under ouvertyren i början. Varför?! Man kan ju inte direkt anklaga personen, men något irriterande måste jag erkänna att det är.
Imorgon blir det julen i Karlshamn för hela slanten, hoppas att det inte regnar bara.
Ska försöka smita iväg och titta lite på bodekull, måste väl vara tillåtet?
Guten Nacht

Karlshamns lucia 2008


Grattis Bella:)

Ny stråke


Beställt en ny stråke idag, lite trött på min nuvarande. Den bestämmer lite själv vilka toner den vill ta, ibland låter det inte alls. Smått irriterande:P
Hoppas bara att den kommer fram hel så att jag kan använda den på konserten:) alltid lite riskfyllt att skicka en stråke med posten:S
Dagen i allmänhet, gick upp gick till gympan och spenderade en mer eller mindre meningslös timme på gymmet som lika gärna kunde ha tillbringats i sängen enligt mig.
Matte, övade inför nationella på tisdag. Religion gick igenom icke religiösa livsåskådningar...
Tyskaläxa till imorgon som måste fixas nu och sen en inlömning att jobba på till fredag samt rep imorgon kväll, hejdå liv hejhej nv

Trött"/

Tabletterna verkar ta lite denna gången, men i utbyte blir jag väldigt trött och somnar hela tiden. Har i alla fall klarat mig undan att somna på offentlig plats än så länge. Skulle mött upp Linnéa på skolan vid nio imorse, fast jag försöv mig. Linnéa kom hem till mig i stället då hade jag lyckats somna om ännu en gång, gick och öppnade dörren inlindad i täcket och gick sedan och la mig igen. Linnéa drog då upp mig och satte igång och baka, jag fick vara elvispare:P
Tur att hon kom, annars hade jag nog bara legat i sängen hela dagen och inte gått upp alls, mörkt och regnigt ute...ingen mening.
Klippte mig efter skolan, skönt att bli av med det slitna:)
Nu ska jag stressa vidare i mitt hmm kan inte ens kalla det liv just nu. Har sjukt mycket: konserter, prov, inlämningar, tyska uppgifter, julen i karlshamn, repetitioner inför konserter och vanliga repetitioner, bakning och mormor. Sen borde jag ta tag i julstöket och baka ut all pepparkaksdeg ifrån helvetet som ligger och skräpar i skafferiet.
Blä, kan man sätta livet på paus ett tag medans man stressar ikapp?

Första December

Konstigt, den underbara känsla som brukar infinna sig varenda år den första december lyser med sin frånvaro?!
Varför?! Sorgligt värre!
Sovmorgon imorgon, inte mig emot:) Ska försöka hinna upp på stan och klippa mig, lämna skor hos skomakaren och sticka inom och boka läkartid.
Ska ta mig tid att sätta mig och titta på julkalendern med en kopp te och se ifall decemberkänslan infinner sig:)
Först ska köket städas

RSS 2.0