Mingel

Yes, igår kväll stack vi ut till den nya nattklubben Mingel. Första intrycket var ganska stelt, dåligt musik och ganska trångt och bökigt med garderoben på ett konstigt ställe och ett lätt missanpassat dansgolv som i början endast användes som stå och snacka utrymme. Men allt eftersom kvällen gick växte detta trots allt ganska mysiga ställe till sig och jag började gilla det mer och mer. Stället har defenitivt potential, speciellt när det kommer en våning till och man får lite mer utrymme att röra sig på och inte behöver skrika när man vill sitta och prata för att dansgolvet ligger mitt i loungen. Så trots allt får klubben tummen upp och jag hoppas på många trevliga kvällar där:)
Nu ska jag gå och lägga huvudet på kudden och förhoppningsvis få en hel natts sömn.


Vad har hänt?

Kvällen har inte ens börjat.. Jag har redan heaps of problem. Två massakrerade knän orsakat av rakning, hm måste byta rakblad. Dessutom har man som vanligt klädpnik. Men sen när gick jag upp i vikt till storlek valross?! Jag förstår det inte och det känns sådär. Men men det går kanske att dölja. Får skylla på julmaten..hmm från förra året. Skämt åsido problemen tar inte slut där, åh nej! Katten tycker inte om att jag ska ut utan har helt enkelt lagt sig raklång över min klädhög inför kvällen. Ja herregud, hur ska denna kvällen sluta?

Och ja, jag vet vad Churchill sa!
Jag har inget annat att erbjuda er än blod, mödor, svett och tårar!
Let's roll;)

Fredag, fast det känns som söndag

Då var uppsatsen klar. Vilket för min del betyder höstlov:) Tre dagar och sen är det dags för skola igen. Fast trots uppsats och uppkörning har denna veckan varit ganska lugnt och skön. Men det känns som att det är sönda idag, men det gjorde det i och för sig igår också. Hm knepigt alltså!
Nu ska jag ta bilen till stan och se om jag hittar nån snygg tröja och sen gå på apoteket. Min Söndag, öhm jag menar Fredag artar sig till världens trevligaste dag. Fast mindre trevlig är att konstant gå runt i min lilla förkylningsvärld och snuva. Nässpray nästa!

Effektiv dag i övrigt

Förutom hemska minnen förknippade med Julio så har dagen i överigt varit helt okej. Gick upp tidigt och började städa köket, har sedan under resten av dagen putsat hela lägenheten fläckfri, tvättat all tvätt inklusive duschdraperiet. Städat undan allting från öppna ytor och slängt ut all gammal reklam. Jag har även bäddat rent i sängen och sortera ut bilder från datorn som ska framkallas. Imorgon blir det en blixt-visit på sjukhuset och sedan en plugg dag. Måste skriva den förbaskade biologi-inlämningen! Jag säger bara "Trädgränsen fjällvandrar"


Julio Iglesias..jag hatar dig

Ni vet när en viss låt kan påminna en om något som hänt i livet? Jag hade precis ett sådant ögonblick. Inte ett trevligt "Åh denna låten spelades första gången jag träffade min pojkvän ögonblick utan ett hemskt utan ett "minns en hemsk period av ditt liv" ögonblick. Jag kan i sanning säga att jag hatar Julio Iglesias av hela mitt hjärta. Och inte en speciell låt, utan hela hans freakin samlingsalbum. Jag kan verkligen inte ens höra introt till någon låt av honom utan att känna mig smått sjösjuk. Jag antar att livet är så. Saker och ting från ens förflutna kommer alltid att kunna förknippas med saker i ens vardag. Vad är meningen? Varför måste man känna smärtan av något som redan gjorde så ont då ännu en gång?

Det finns aldrig en garanti att komma tillbaka, men att gå vidare, det är dödssäkert.
Personer som betytt mycket för mig har gått vidare, försvunnit ur mitt liv. Alla på något sätt förknippat med Julio Iglesias samlingsalbum. Visst finns det vissa låtar som väcker minnen starkare än andra. Men hela skivan är fruktansvärt traumatisk för mig och jag går omvägar förbi familjens cd ställ för att undvika den. När den spelas på stereon, då betyder det bara en sak. Den kan representera en rad olika stämningslägen men alltid samma grundkänsla.

Lille Julio, din musik må för andra vara fantastisk och omhuldande och allt vad musik nu kan vara. Men. För mig kommer den alltid att vara hemsk. Präglad av sorg, förtvivlan och ångest. Jag kommer nog aldrig att kunna höra introt till en låt av dig utan att hoppa till och genast lämna platsen. Än mindre lyssna på en hel låt. Det har jag gjort. Tro mig. Allt för många gånger. Men aldrig mer.


Körkortet ordnat:)

Åh vad skönt! Igår tog jag mitt efterlängtade körkort. Helt fantastiskt att (förhoppningsvis) aldrig mer behöva övningsköra och/eller öppna en teoribok. Har inte varit så nervös på länge, höll på att svimma på körlektionen innan uppkörningen. Men det släppte när jag hade träffat körprovs-människan som hette Jörgen och pratat lite. Gjorde ett antal småmissar men inga större katastrofer och Jörgen verkade nöjd där han satt. Så nu kan man stryka körkort från "att-göra listan". Fantastisk känsla att kunna köra bil utan att ha någon brevid sig=)
Nu ska jag gå igenom lite bilder på datorn som ska framkallas och försöka laga lite mat. Hoppas att ni har en bra dag!

Vuxenpoäng

Oj vad vuxenpoäng jag samlade förut idag, jag lagade mat. Och då menar jag inte att jag kokade pasta eller värmde en paj. Jag skalade potatis, gjorde sallad, sås och stekte lax. Efter avslutad middag som inte ens intogs på stående fot utan jag satt faktiskt till och med ner och åt i lugn och ro. Vid tv.n men ändå, man kan ju inte få allt! Sen städade jag köket och prommenerade en sväng och tittade sen på en film med Julia:)
Man kan nästan inte skrapa ihop mer vuxenpoäng än såhär i min värl, jag måste genast gå och göra något barnsligt!

Ett långsamt farväl

Jag önskar jag kunde säga att de är en fas vi går igenom
En storm vi måste orka rida ut
Och jag önskar jag kunde säga att vi klarar det tillsammans
Att allting kommer ordna sig till slut
Men hur säger man till nån att här tar vägen slut
Och hur säger man till nån att hjärtat längtar ut

Jag kan inte ljuga för dig, du känner mig alltför väl
Om du ser mig i ögonen så säger dom
att vi kan bara vara dom vi är
så ge mig inga skäl, för vad vi än kallar det
så är det bara ett långsamt farväl


Konstig vecka..

Hm, denna veckan har varit minst sagt suspekt. Ett prov i måndags och två redovisningar i tisdags. Alla dessa ting gick över förväntan och alltså borde lättnaden vara gränslös. Men nej. Så är inte fallet. Igår och idag har varit omvälvande dygn, fyllda med gråt, skratt, skrik, glädje, förtvivlan, maktlöshet, ja listan kan göras lång. Saker som betytt mycket för mig tidigare har dessa dagarna inte spelat någon som helst roll, eller? Jag kan inte riktigt bestämma hur jag ska förhålla mig till allt som händer. Inte heller kan jag sluta grubbla och "go with the flow" för det skulle kännas ännu mer knäppt. Veckan har varit mycket för lång, men samtidigt alltför kort.. Någonting håller på att hända och jag gillar det inte. Jag vill ha en pausknapp, en nödbroms, vad som helst! Måste försöka få någon ordning på allting. Tänk om man bara kunde sätta livet på paus, åka bort och sen komma hem och fortsätta där man lämnade. Det hade varit perfekt. 

Livet i en sandlåda

Det positiva med att leva i en sandlåda är att man alltid har chans att sticka huvudet i sanden. När det blir för krångligt så är det bara att göra som alla världens strutsar. Stoppar strutsar verkligen huvudet i sanden eller är det en myt? Måste kolla på google...
...Nehepp enligt mina mycket seriösa undersökningar tyder allt på att strutsar faktiskt inte stoppar huvudet i sanden. Men strunt samma, sättet är i alla fall mycket effektivt när det är lite för mycket!
Liksom små barn som håller händerna för ögonen i tron att "ser jag inte dem så ser de inte heller mig" finner man en trygghet i att blunda för det hemska. Förr eller senare måste man antagligen ta tag i det ändå. Men inte just nu. Inte på ett bra tag.


Lördag

Gårdagen blev fantastisk, bastu med bad i nytorpet. Riktigt fint! Efter lite krångel med bastun blev det många timmar med prat och skratt. Efter nytorpet begav vi oss till Anna och beställde pizza och tittade på en gammal film som sägs vara en klassiker men som vi inte fattade någonting av;)
Vaknade vid elva, har spenderat dagen med Anna. Dessutom har jag bakat, tränat och städat. Ett problem återstår dock, jag har inte gjort svenskan. Så det blir mitt projekt för kvällen, måste titta på rättskunskapen också. Det är väl bara att sätta igång antar jag..men naturligtvis började världens bästa film på tv nu. Men hey, jag är kvinna, jag kan faktiskt göra två saker samtidigt(A)

Total Eclipse Of The Heart

Turnaround, every now and then I get a
little bit lonely and you're never coming around
Turnaround, Every now and then I get a
little bit tired of listening to the sound of my tears
Turnaround, Every now and then I get a
little bit nervous that the best of all the years have gone by
Turnaround, Every now and then I get a
little bit terrified and then I see the look in your eyes
Turnaround bright eyes, Every now and
then I fall apart
Turnaround bright eyes, Every now and
then I fall apart

Turnaround, Every now and then I get a
little bit restless and I dream of something wild
Turnaround, Every now and then I get a
little bit helpless and I'm lying like a child in your arms
Turnaround, Every now and then I get a
little bit angry and I know I've got to get out and cry
Turnaround, Every now and then I get a
little bit terrified but then I see the look in your eyes
Turnaround bright eyes, Every now and
then I fall apart
Turnaround bright eyes, Every now and
then I fall apart

And I need you now tonight
And I need you more than ever
And if you'll only hold me tight
We'll be holding on forever
And we'll only be making it right
Cause we'll never be wrong together
We can take it to the end of the line
Your love is like a shadow on me all of the time
I don't know what to do and I'm always in the dark
We're living in a powder keg and giving off sparks
I really need you tonight
Forever's gonna start tonight
Forever's gonna start tonight

Once upon a time I was falling in love
But now I'm only falling apart
There's nothing I can do
A total eclipse of the heart
Once upon a time there was light in my life
But now there's only love in the dark
Nothing I can say
A total eclipse of the heart

Turnaround bright eyes
Turnaround bright eyes
Turnaround, every now and then I know
you'll never be the boy you always you wanted to be
Turnaround, every now and then I know
you'll always be the only boy who wanted me the way that I am
Turnaround, every now and then I know
there's no one in the universe as magical and wonderous as you
Turnaround, every now and then I know
there's nothing any better and there's nothing I just wouldn't do
Turnaround bright eyes, Every now and
then I fall apart
Turnaround bright eyes, Every now and
then I fall apart

And I need you now tonight
And I need you more than ever
And if you'll only hold me tight
We'll be holding on forever
And we'll only be making it right
Cause we'll never be wrong together
We can take it to the end of the line
Your love is like a shadow on me all of the time
I don't know what to do and I'm always in the dark
We're living in a powder keg and giving off sparks
I really need you tonight
Forever's gonna start tonight
Forever's gonna start tonight

Once upon a time I was falling in love
But now I'm only falling apart
There's nothing I can do
A total eclipse of the heart
Once upon a time there was light in my life
But now there's only love in the dark
Nothing I can say
A total eclipse of the heart


Bastu:)

Hej hopp!
Ikväll blir det bastu i Nytorpet med lite trevligt folk, behöver verkligen slappa lite så det ser jag fram emot. Resten av helgen lär nämnligen gå i skolans tecken, jag har rättskunskapsprov på måndag, svenska- och samhällskunskapsredovisning på tisdag. Måste verkligen ta tag i mitt liv och börja plugga rättskunskap senare ikväll. Borde också städa mitt rum, men det kan jag göra imorgon. Imorgon ska jag vara själv hemma så jag kan städa och spela musik och slipper snubbla över resten av familjen. Underbart som omväxling!
Nej nu måste jag plocka ihop mina bastugrejer för snart blir jag hämtad. Lyx!
Ciaoo

Med grus i ögonen

Jag har konstaterat att mitt rum behöver dammsugas, golvet moppas, blommorna vattnas och en massa papper sorteras. Utöver dessa fantastiska ting så behöver jag också plugga rättskunskap, samhällskunskap och svenska. Alla goda ting är tre.....eller något.
Men jag orkar verkligen inte ta tag i mitt liv och göra någonting, jag bara ligger i min säng och är arg. Arg på mitt förflutna, arg på mitt nu, arg på mig själv och till och med arg på min stackars lilla katt. Hur jag än försöker låta bli att vara arg så lyckas jag inte. Så nu ska jag ge upp, jag ska tvätta bort mitt smink och sen gå och lägga mig. Sov extremt dåligt i natt, varför vet jag inte, men jag skulle gissa på att jag fick ihop runt fyra timmars sömn totalt. Inte konstigt att jag känner mig lite halvdöd redan kvart i åtta då, det är dessutom himla uttröttande att gå runt och vara arg!
Så nu blir det sängen för min del, hoppas på en hel natts sömn=)

Stenen ifrån hjärtat

Idag föll en sten från mitt hjärta, idag klarade jag min körkortsteori:) No more teori-bok!! Det känns ganska bra att vara ett litet steg närmare körkortet!
Nu har jag precis kommit hem, lyckades komma ihåg att posta stc-brevet på hemvägen, fem poäng till mig;)
Ska sortera lite papper och sen ge mig i kast med ett svenska reportage.


Förlåt

För de flesta är ett förlåt idag inget mer än ett ord byggt av två vokaler och tre konsonanter, ett ord som använts så ofta att det tappat sitt syfte. Eller så är det vi som har tappat en del av dess syfte. Man säger förlåt när man råkar stöta till någon, när man står ivägen eller när man säger något opassande. Men hur ofta använder man inte ordet förlåt mest för att man känner att man "borde" i ställer för att verkligen mena det?

Ordet förlåt är makt, mer makt än alla vapen på vår jord tillsammans. Så mycket mer makt än många någonsin kommer att kunna förstå. Genom att be en person om ursäkt för något du har gjort hjälper du både dig själv och personen i fråga att utvecklas. Förhoppningsvis känner du dig lättare till mods och tro det eller ej men i vissa fall kan ordet förlåt vara skillnaden mellan liv och död för en människa. Dramatiskt exempel, men tänk såhär då: att du kan ha möjlighet att göra en persons liv lite lättare. Borde man inte ta den chansen?

För hur urvattnat ordet förlåt än är så kommer vi inte ifrån att när man får det rätt, då är det perfekt!
 


Uppmuntrande kedjebrev;)

Under ett besök på mentalsjukhus frågade jag psykiatriöverläkaren hur man kan avgöra hurvida en patient borde institutionaliseras eller inte.

-Jo svarade direktören, vi fyller ett badkar med vatten. Sedan erbjuder vi patienten en tesked, en tekopp och en hink. Han/Hon ombedes att tömma badkaret.

-Jag förstår, sa jag. En normal person skulle använda hinken för att den är större än teskeden och koppen!

-Nej, svarade direktören, en normal person skulle dra ur proppen- önskar du en sängplats närmast fönstret?
Vilket sätt är det bästa för att kontrollera om en medicin inverkar på bilkörningen?

Intag en mindre mängd medicin, kör och se resultatet.;)

Teater-torsdag

Idag packade väggaskolans Svenska B elever in sig i tre bussar, turen gick till Karlskrona och syftet var att besöka teaterföreställningen "En fröjdefull jul". Det var en något tragisk historia men såhär i efterhand så tror jag att jag någonstanns kan se ett syfte med den. Men ni får naturligtvis lista ut syftet själva genom att gå och se pjäsen:)
Efter teatern bar det av till musikskolan för lite orkester, det var väl trevligt antar jag. Sen har jag städat köket och för övrigt inte gjort någon nytta alls;) Någon ska ju göra det med!
Nu ska jag faktiskt tro det eller ej göra lite nytta och sortera telefonräkningar och abonemangs-papper..Duktigt värre!

RSS 2.0