Åka tåg

Sitter på ett tåg som rusar fram genom ett sömningt sommarsverige. Förutom att det är okristligt tidigt och att jag hela tide lyckas riva ner minst fyra av soppåsarna som händer under bodet vid mitt säte (alla som åkt öresundståg, ni vet sådana där tomma skräppåsar som det står DSB på) så är allt toppen. Varför måste det hänga minst tjugo tomma påsar där. Det är ju inte så att man tar med sig allt sitt skräp hemifrån och slänger på tåget när man ska ut och resa?! På sin höjd slänger man ett bananskal. Men jaja. 

Det kommer bli en lång dag av resande upp till Hälsingland. Men det är ganska fridfullt att åka tåg:) Men nu måste jag packa ner datorn för jag ska strax byta tåg! 

Pizza HutPizza hut, Pizza hutKentucky fried chicken

and a Pizza HutMc Donalds, Mc Donalds

Kentucky Fried Chicken 
       
          and

A Pizza Hut

Allt inom samma vånging i Shoppingcentret Galxy
Kände mig tvungen att ta bild på det, haha

Mitt sommarparadisGuövik och kvällsdopp, as good as it gets=)

Dagens citat

Ibland finns det inga lyckliga slut. Oavsett hur det slutar kommer jag alltid att förlora något, någon.

Men kanske bottnar allt i det. Kärlek, inte som en våg av åtrå. utan som ett val där man väljer att binda sig vid någon, oavsett vilka hinder eller frestelser sonm kommer i ens väg. Och kanske säger det mer om vad kärlek är när man gör samma val, om och om igen, dag ut och dag in, år efter år, än om man inte behöver göra några val alls.

Ur Den man älskar av Emily Griffin

Älskar, älskar inte?!

Boken jag läser just nu heter "den man älskar". Den handlar om Ellen som bor i New York, har en karriär som går spikrakt uppåt och är lyckligt gift. Ända tills hon möter sitt ex. Hon är fortfarande övertygad om att hon är lycklig i sitt äktenskap, det kanske inte är lika passionerat som hennes tidigare förhållanden, men tryggt och kärleksfullt. Trots detta kan hon inte släppa tanken på sitt ex. Och varför kan hon inte det om hon nu är lycklig? Detta blir hennes stor fråga att reda ut. Boken är lättsam och man känner verkligen igen sig. För visst är det så att ju mer man förbjuder sig själv att grubbla över något, ju svårare blir det att få det ur skallen. Begreppet förbjuden frukt måste ju grundas på begär. Och utan begär hade man inte behövt förbjuda vissa saker. Så det blir lite av en ond cirkel. Komiken i Ellens jakt på sanningen duggar tätt och det är en verklig semesterbok. Härligt!


Plattvändare

Haha jag har precis listat ut att jag skulle vara en jävligt grym plattvändare. Förutom att jag inte har en jävla aning om hur man gör för att vara så cool och göra roliga effekter med musiken och det andra med det tredje. Men rent musikmässigt hade det blivit grymt. Förutsatt att jag arbetar på Silver Bullet i Bad Gastein eller Hexen Häusl. Det är nämligen tysk house som gäller, i kombination med Lady Gaga. RaRaa aa romaromama gaga, vi vill ha jobbet;-)

Facelift

Idag har mitt rum i sommarstugan fått sig ett rejälv ansiktslyft. Bytt min gamla slitna matta mot en ny fin i ljusare färg=) Jag har även sorterat garderoben och plockat bort massa gamla kartonger som stod där och skräpade. Det blev också nya gardiner=) Och vilken skillnad det blev, jag är så nöjd!
Sen blev det ett nordic-walking pass ner till havet för ett dopp och tillbaka. Temperaturen i Guövik var väl inte något att hurra över (17 gr.) men det gick att bada=)

Mitt horoskop enligt Veckorevyn

Kräftan 22/6-22/7
Du vill verkligen ha semester. Måste du arbeta så är det under protest. Sommaren och sommarens alla nöjen kallar på dig, och helst skulle du resa – gärna långt. Du vill också träffa folk, shoppa, testa något nytt, kasta dig in i ett hektiskt nöjesliv, koppla av i full fart helt enkelt.

Ja, det kan väl stämma. Sommar är ju alltid sommar och som nybakad student så kanske det är än lite härligare än någonsin tidigare. Så idag köpte jag en fet badring och fyra böcker. Nu när vi för en gångs skull har fått lite sommarvärme så får man ta vara på det=)

Nostalgi

Idag blev det en nostalgitripp till Karön och Ekenäs. Härliga barndomsminnen från farmors sommarstuga i Ekenäs och mitt barndomsparadis tillika farmors gamla arbetsplats Karön. Det blev sol, bad, sightseeing i området och lunch på Resturang Karön. Hade tyvärr ingen kamera med mig men jag lånade tre bilder som får sammanfatta dagens besök.


www.ronneby.se/ImageVault/Images/id_5872/width_416/compressionQuality_0/scope_128/conversionFormatType_WebSafe/filename_kNA7Zl15pYoTSlaLtIZn.jpg/storage_Edited/ImageVaultHandler.aspx


http://www.blt.se/multimedia/dynamic/00488/Bild_-_1_488546l.jpg


http://farm2.static.flickr.com/1045/1303776862_db84183734.jpg?v=0

Elsas mode

Enligt mig
Detta är en bok som för oss vanliga dödliga, med dåliga hårdagar, taskig ekonomi, vardagstrubbel och som kanske inte alltid tänker sig för speciellt noga innan man göra saker. En bok som pricksäkert beskriver begreppet "People changer, things go wrong, shit happens but life goes on". Elsa kommer tillbaka till Sverige med sårdad stolthet och tomma händer. Förutom shoppingfynd i en gigantisk basketväska och minnen från "la vida loca". Genom boken får vi se Elsa ta chanser, sabba för sig själv, bli ovän med folk, missuppfatta saker. Allt som vi upplever i vardagen, lite glamourifierat men ändå trovärdigt.  Perfekt chick lit när man vill ha en självförtroendeboostande feelgood bok!
  
Från CDON.com
Under några hektiska månader har modegalna Elsa Gustavsson provat på sitt livs äventyr i New York. Nu sitter hon bedrövad på ett plan på väg hem till Sverige och föräldrarnas radhus utanför Borås. En sömnig småstad där bästa vännerna gått från shotsglada partyprinsessor till blivande mammor med egna radhus är det sista Elsa längtar efter.

Så inom kort ger hon sig av igen - till Stockholm. Först blir det inte riktigt som Elsa tänkt sig. Hon känner knappt någon i Stockholm. Snälla kompisen Maria hänger mest med sin pojkvän. Och de anställda på fiket där Elsa jobbar är Östermalmstjejer utan mycket till övers för en tjej från landet i Gina Tricot-plagg.
Men Elsa är inte vem som helst - hon har sina superkrafter. Sina Dumbo-öron som snabbt suger i sig all information om vad som gäller i Stockholms innevärld. Ett i det närmaste fotografiskt minne vad det gäller kändisoutfits. Och en osviklig känsla för hur man hittar nästa trend innan den ens kommit ut i butikerna.

Så en ensam kväll får Elsa en idé. Hon ska starta en modeblogg. Snart ägnar hon det mesta av sin fritid åt Elsas Mode. Och det fungerar! Bloggen blir foten i dörröppningen - plötsligt befinner sig Elsa i en värld hon alltid drömt om. Hon blir en del av Stockholms glamourösa modecirkus, får vip-inbjudningar till butiksevent, går ut på klubbarna kring Stureplan, och dras med ut till överklassens fester i skärgården.
Samtidigt som Elsa klättrar på Bloggtoppen och blir en maktfaktor i Stockholms modevärld är hon trots allt en 21-åring från Borås som inte är särskilt världsvan, har en förmåga att bli alldeles för berusad vid precis fel tillfälle och oftast snackar lite väl mycket om sig själv.

Och så är ju Elsa galen i snygga killar. Och den hon allra helst vill ha är superheta Hugo - Sveriges mest framgångsrika modedesigner. Den absoluta drömkillen som skjutsar runt henne i sin BMW x5 och tar henne på dejt till Paris. Men som även kan låta bli att höra av sig på en vecka. Och helst inte vill presentera Elsa för sina barndomskompisar från Djursholm. Är Hugo kanske trots allt lite för bra för att vara sann? Och vad ska hända när New York-pojkvännen Chris kommer till stan?

Elsas mode är Sofi Fahrmans debut och den första boken i en trilogi om Stockholms modevärld. En fartfylld, spännande roman för alla som gillar att läsa om shopping, fest, kärlek, sex, inneställen och trender.


RSS 2.0