Living the dream

Snön ligger fortfarande över landskapet som en vit eller kanske snarare grå filt. Det är halt och konstigt så jag ahr absolut ingen lust att sticka ut och springa. Får bli ett pass på trappmaskinen och lite småövningar här hemma ikväll antagligen. Men jag längtar tills jag kan ut och springa och inviga mina nya träningskläder som jag gav mig själv i julklapp. Har inte tid att bryta några ben, annars kanske jag hade stuckit ut och sprungit trots halka och snö. som alla andra hurtiga människor. Men jag är inte hurtig till den gränsen. Snart är det lov. Och jag har inte en aning om vad jag ska göra. Åka iväg, plugga eller något annat. Kanske lite av varje? Tiden får utvisa detta. Nu ska jag dra till skolan. Lektionen började för en timme sen, men man kan inte vara i tid jämt. Eller hur Kajsa?:P

Rubrik i kubik

Idag har varit en ytterst avvikande måndag. Saker och ting har kännts väldigt konstiga. Och då vaknade jag inte ens med ett par morgontofflor på kudden idag. Men det började med att jag inte kunde sova inatt. Tittade på konståkning i stället och somnade nog vid tre-tiden skulle jag tro. Sen vaknade jag av att jag frös. Upptäckte att det låg pengar på mitt nattduksbord. Antog att det betydde att någon varit inne på morgonen och be mig köpa något under dagen. Men jag kunde inte erinra mig om vad. Eller vem som hade sagt det, eller ens om någon faktiskt hade varit inne på mitt rum eller om jag gått i sömnen och lagt dit dem själv.

När jag klurat lite på pengar-på-nattduksbordet-frågan och inte kommit fram till något begav jag mig till badrummet. Med en varm dusch försökte jag tina upp istapparna som hängde ut genom näsborrarna på grund av kyla och drivis på mitt rum. Lyckades inte fullt ut, frös fortfarande lite när jag traskade till skolan. Där hade vi en lektion i miljöpolitik där vi fick tjugo minuters rast efter en halvtimmes lektion. Suspekt värre. Därefter genomgång igen. Tiden gick ovanligt fort och när lektionen var slut vid tre var alla överens om att det var obegripligt att lektionen gått så fort.

Nu är jag trött så det blir nog ingen aktiv kväll. Lite tv och sen en bok skulle jag tro:)


Morgontofflor?

Igår blev det Johan Falk film med Kajsa, hejdlöst dreglande över Frank Wagner i 90 minuter. Helt oslagbart!
Därefter kollade vi på En ung Jane Austen, det var roligt med tanke på att jag precis har läst hennes mästerverk Stolthet och Fördom och haft en redovisnings/analys-uppgift om henne och hennes skrivsätt. Både Kajsa och jag blev positivt överraskade av hur pass "kändistät" filmen var. Efter den försökte vi kolla lite på Elisabeth men ögonloclen blev för tunga och vi kom fram till att det nog är en film man ska se när man orkar hålla koll på handlingen och alla karaktärer. Det märkligaste den här helgen var defenitivt att det låg ett par morgontofflor i huvudändan av min säng i morse när jag vaknade. Hur de hamnade där har jag inte en aning om. Man slutar aldrig att förundras.

Engelska

Då var tyskaprövningen och engelskaprovet avklarat. Och det är bara tisdag. Jag känner mig grymt ambitiös. Då återstår bara svenska romanredovisning denna veckan. Det är väl bra. Eller det hade i och för sig varit bättre om jag hade läst boken. Men jag SKA faktiskt läsa den. Snart. Typ imorgon natt.

Idag när jag gick till skolan mötte jag filip. Vi pratade om hur omotiverat det känns att stiga upp på mornarna nu. Det hade varit lättare med lite solsken och fågelkvitter. Vi såg en gigantisk istapp och diskuterade livsfarliga snöras eller ännu värre isras från diverse fastigheter. Läskigt. Tur för väggaskolan att ingen går under fönstrena i d-huset där den gigantiska istappen hängde. Annars hade det kunnat bli farligt. Men nog om det och åter till svårt-att-gå-upp-på-morgonen-syndromet. Visst underlättar det med solsken och fågelkvitter, men det är defenitivt ingen garanti för att jag ska lyckas stiga upp. Och detta är nog Filip medveten om efter en högsommarvecka i fjällen med undertecknad. Vad kan jag säga. Född morgontrött?


Söndag igen

Oj vad tiden går fort, veckorna bara rullar förbi. Både positivt och negativt. I fredags försvann ett stort orosmoment från min agenda, då var det dags för min projektredovisning. Temadag för årskurs två på Vägga Gymnasieskola om våldtäkter och samhällets syn på våldtäkter. Det var stressigt, nervöst, jobbigt och väldigt väldigt roligt. Jag är verkligen nöjd med vad jag har presterat och jag har verkligen lärt mig hur mycket som helst. När man tänker efter så är det ju det som spelar någon roll. Vad andra tycker och tänker är ju inte så viktigt. För om jag känner att jag är nöjd med det jag har presterat och känner att jag har gjort så gott jag har kunnat för att göra världen lite lite bättre. Ja, då får man ju vara nöjd. Det hade kunnat vara värre menar jag. Nettan var fantastisk, föreläsningen blev hur bra som helst och de eleverna jag pratade med tyckte att det var jättebra. Pia var fantastisk som vanligt! Jag fick en lagbok av henne när dagen var slut. Version 2010. Inte helt fel:) Tack för det!

Mycket åsikter och diskussioner blev det. Alla har/hade verkligen inte samma inställning och vissas var av mig lite mindre uppskattad. Men att skapa diskussion och åsiktsbildande var precis vad jag ville åstadkomma. Det finns ju inga, varken killar eller tjejer som tycker att våldtäkter är okej. Man har bara olika åsikter och tankar om vad som är en våldtäkt, vilka staff man borde ha, vad man ska göra för att arbeta preventivt och mycket mycket mer.
Men bra blev det och det är skönt att det är över. Nu är det bara projektrapporten kvar. Träffade Maria och hennes pojkvän på Coop i torsdags kväll. Deras lilla bäbis var ju beräknad till i fredags men vad jag vet så har det inte hänt något än. Hoppas att allting kommer att gå bra och att det snart är dags!

Nu sitter jag och ska förbereda ett muntligt föredrag på tyska till imorgon. Har tänkt att jag ska prata om Bayreuther Festspielen. Men vet inte riktigt var jag ska börja. Måste skriva ett pm också. Men jag får väl börja söka lite fakta och se vart jag hamnar. Det löser sig nog. Utöver det föredraget imorgon så har jag en tyska läsförståelse och en tyska hörförståelse. På tisdag engelskaprov och på torsdag svenska bokredovisning. Hoppas vid gud att jag vöerlever denna veckan också, haha! Nu ska jag ta tag i tyskan!


RSS 2.0