Dagens text

Dagens text är en text ur Martina Haags bok "hemma hos Martina" ur kapitlet de stora frågorna

Om man äter fårost. Då är det ju mjölk från ett får som man gjort ost på. Och getost kommer ju från getmjölk, det hör man ju. Men jag blir lite nervös när jag läser på mozzarellapaketet. Den är gjord på buffel. Buffel är ju liksom en farbror-ko. Vad är det egentligen som man mjölkar och gör ost av på buffeln?

Visst kan vi alla känna igen oss i detta. När man ligger i sängen och precis ska till att somna. Då kommer det ofta upp något konstigt, helvirrigt eller bara lite smått galet i ens huvud. Frågor som är totalt ointressanta i verkliga livet, som inte har något som helst faktamässigt värde i er vardag. Ändå kan vi inte sluta tänka på det. För visst är det också intressant, likaväl som det är onödigt.

Nu ska jag äta snabbmakaroner. Och förresten när vi ändå är inne på snabbmakaroner och onödig kunskap och konstiga frågor. Varför går det snabbare att koka snabbmakaroner än vanliga makaroner. Och varför gör man inte vanlig pasta som går att koka lika snabbt. Då hade man ju sparat tid och så!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0