Anhörigmys

Idag var det anhörigmys på mormors ålderdomshem, det blev musik, sång, smörgåstårta, fika och massa glada skratt:) Tanterna hade varit väldigt aktiva i bakningen och så och det tycker jag är jättebra! Det är ju roligt för dem att få vara med och hjälpa till och det blir ju livskvalitet för dem också! Inte bara sitta och vänta på döden liksom..Personalen där är verkligen helt underbara där, obetalbara! Så det var verkligen en väldigt trevlig dag:) Sen jag kom hem har jag inte gjort så mycket, tränade en kort stund och sen har det mest blivit datorn. Den senaste 1,5 timmen har jag pratat med världens bästa syster<3

Träning

Nu har jag tränat lite, tog det lite lugnt på grund av att jag kännt av en förkylning idag och igår och inte riktigt heller visste hur kroppen svarade på astmamedicinen. Men det fungerade bra och det blev en stund på Cross Trainern följt av lite situps. I morgon ska jag försöka hinna med två korta Cross Trainerpass och på torsdag ett löppass och ett simpass. Måste verkligen komma igång ordentligt med träningen inför skidsäsongen nu, har legat på latsidan alldeles för länge! Förfärligt men sant!

Idag har jag fått massa viktiga saker gjorda inför resan. Jag har tyvärr blivit tvungen avv avsluta min prenumeration på fantastiska Vecko Revyn:( Blir för dyrt på min skidlärarlön, dessutom krångligt att skicka ner till österrike. Men usch vad hemskt det kändes!! Sen ringde jag mitt förra jobb och kollade några saker och sen gick jag en liten runda, åkte och hämtade några saker på landet, la på brev, hämtade hm-paket och var hos mormor. En rätt härlig dag:)

Imorgon är det anhörigträff på mormors ålderdomshem och vi ska dit och äta och mysa lite:)


På mitt nattduksbord just nuMartina är en brilliant konstnär när det gäller vardagskomik. Vardagskomik tycker jag är ett väldigt härligt ämne, jag menar, alla har en vardag. Den kanske ser olika ut för olika personer. Men alla har någon form av vardag. Och mitt i allt det, så är det bra att ibland kunna se det komiska i situationer och samtidigt får ett gott skratt. Jag tycker lite synd om folk som inte kan skratta åt sig själva och sin vardag nån gång ibland. Det är väldigt befriande. Man får lite nya perspektiv och jag tror att om man inte kan skratta åt sig själv, så blir det oftast som så att man ses som lite "fin i kanten" och lite "förmer" än alla andra. Och det är ju ingen rolig stämpel.Och alla vet ju att det inte finns något så otroligt som en perfekt människa med ett perfekt liv. Därför är det så störande med folk som går runt och tror att det är precis det de är. För alla vet ju att det inte stämmer. Alla har sin skit! Skratt släpper på spänningarna mellan främmande människor och bidrar till gemenskap och gruppkänsla och det är ju det vi vill uppnå i vår lite till mans komiska och samtidigt skitjobbiga (ibland) vardag!

Att klippa sina tånaglar för korta och andra I-landsproblem

Alltså, varje gång jag klipper mina tånaglar så lyckas jag alltid klippa mindst tre stycken på tok för korta så det börja blöda och orsakar smärta i mindst en vecka framåt. Det är inte skönt alls! Man kan ju knappt gå i några skor, för så stöter man i dem och då gör det ont som fan. Plus att det rent allmänt är grymt störande! Man kan ju undra varför man aldrig lär sig. Inte jag i alla fall.

Ett annat riktigt störande I-landsporblem är när larmet på bilen går ingång när det regnar eller haglar. Ibland har man tur så detta händer när man är i närheten av bilen. Om inte? Hej hej startkablar, batteriet stendött på nolltid! Detta händer också alltid när man har lite extra bråttom till jobbet eller liknande.

Och varför delger jag er dessa utsökta smakprov på hur små bagateller i våra I-länder i brist på riktiga problem kan te sig enorma?! Jo därför att jag vet att livet ofta är mycket svårare än i ovanstående två situationer. Det finns dock gott om människor på jorden som inte är lika medvetna om detta. Och ja, vad ska man säga. Det är deras förlust. Men ni måste erkänna att det är ganska roligt att skratta åt deras små problem! En berättelse såsom "min-eltandborste-måste-laddas-mindst-var-tredje-dag-och-det-gör-mig-galen" kan verkligen när livet känns lite tungt och visset ge en ett gott skratt! Och även om ett gott skratt inte bevisligen förlänger livet, så ger det om inte annat lite ökade krafter att ta itu med livets "riktiga" problem!


Nej nu få det vara nog!!

Vem är det som går runt på nätterna i skydd av mörkret och stökar ner på mitt rum?! När man går och lägger sig så ser det ut på ett sätt, sen när man vaknar igen så har alla saker förökat sig och högarna blivit dubbelt så många?! Vem du än är, det är måttligt roligt. Det känns som att det enda jag gör ju är att springa mellan massa olika saker och aldrig hinna färdigställa något. Jag vaknar på nätterna, helt kallsvettig för att man kommit på något som man måste göra. Skriver upp det på en lapp för att inte glömma. Men när man vaknar så är lappen puts väck och allt som är kvar är en vag förnimmelse om att man glömt något svinviktigt, men inte vad! 
För det kan väl aldrig vara så att det är jag som är oorganiserad just nu?! Nääee;)

Vardagskomik

Ni vet sådana människor som tar oäändligt lång tid på sig i kassan. Som prompt ska betala hela summan på 567 kronor i mynt!! Sådana som har en kupong för exakt allting, en för kattsan, en för två tuber räkost..och ja, ni fattar. Sjukt störigt när man står där och har det lite småstressat. Men samtidigt, slår jag vad om att jag är sån. Problemet är att jag är för glömsk/lat för att faktiskt ta med kupongerna till affären och jag samlar alla mina mynt i en burk hemma för att en dag göra något bra med dem. Så därför blir jag precis som alla andra sjukt irriterad när folk tar för lång tid på sig i kassan. Men egentligen kanske vi alla är sådana. Bara att vi är ett snäpp för lata för att bry oss om att spara några kronor genom att använda kuponger mm. Dessutom så går tiden snabbt när man väl står i kassan men oändligt långsamt när man står i kön och väntar på andra. Och så är det ju för alla. Så vi kanske är likare än vi tror?! Vem vet. Detta var bara en släng av problemen som aldrig tar slut och som aldrig går att lösa. För det finns en massa olika argument. En person som dock illustrerar detta på ett bra sätt är Örjan Lax i serien HJÄLP.
Klockren kille alltså!

http://www.youtube.com/watch?v=OYHId3DyO9M

Up in the airEfter en seg och oändligt lång dag på jobbet ska jag nu kolla lite på filmen "Up in the air"
Har inte hört speciellt mycket om den men hoppas att den är bra. George Clooney brukar ju inte göra en besviken;)

Parlamentet- David Batra

Jag måste säga att jag tycker att David Batras kommentar angående Sverigedemokraternas drastiska uppbrott ur kyrkan vid riksmötets öppnande i Parlamentet förra veckan var helt klockren! Han sa något i stil med: Jag tycker det är roligt att Jimmy Åkesson hela tiden säger att man inte får prata om integrationsfrågor i sverige och att det är fel, och sen när den här prästen gör det, när hon tar upp ämnet. Då går han ut!!!

Ja, vad ska man säga. Uttalandet talar för sig själv. Det är ju sant. När man går in frivilligt som ett parti som fokuserar så mycket på integrationsfrågor som Sverigedemokraterna gör i en demokrati som Sverige. Så är det inte direkt oväntat att man möts av tvivel och upprörda röster. Speciellt med vår jords historia, jag syftar här på andra världskriget. Att man sedan under ett traditionsenligt kyrkbesök under riksmötets öppnande möts av en präst som talar om ett av kristendomens starkaste budskap. Det är inte heller speciellt oväntat.

Vad som dock är oväntat, är att vuxna människor, i ett land som Sverige reser sig upp under en del av riksmötets öppnande och går ut. Det är dock oväntat. Hur moget är det på en skala? Hur mycket förtroende för dessa politiker får partiets väljare? Att de inte klarar av en av sveriges grundlagar?! Att de inte klarar av yttrandefrihetsgrundlagen?!

Jag säger inte att man måste hålla med. För det är ju precis det som yttrandefrihetsgrundlagen handlar om. Människans rätt att fritt tycka och tänka och yttra sina åsikter i tal och skrift. Men att resa sig upp och lämna en lokal när en person talar enligt just yttrandefrihetsgrundlagen. Det är inte att respektera andras åsikter. Det tycker jag visar att ett parti som just kommit in i Sveriges riksdag. Inte visar respekt för landets konstitutioner. Och det är fel! Man ska som en vuxen människa kunna lyssna på andras åsikter och respektera dessa. Inte avbryta på något sätt. Vill man sedan yttra sig om hurvida man håller med, eller INTE gör det. Så är det fritt fram!

Jobbedag

Idag blev det jobb på Bode, blev lite lek och sen vaktade jag ute på gården under eftermiddagen. Blådte snålblåst, vilket det alltid gör på Bodes skolgård! Riktigt frysigt som Bill och Bull skulle ha sagt!! Sen försökte jag ringa Piff och Puff men fick inget svar. Får försöka igen i morgon. I morgon blir det precis som idag jobb på Bode. Börjar halv tolv och jobbar till kvart över fyra. Riktigt härliga tider!! Sen på kvällen blir det film med Jessica och Bella. Kanske blir det något bakat också:)

Ska upp och städa köket i morgon på morgonen och ringa vårdcentralen om min eventuella astma/problem med luftrören. Så jag kan komma igång med löpningen igen:)

Avundsjuka är konsten att räkna andras glädjeämnen i stället för sina egnaJag måste erkänna att jag är avundsjuk. Människan är avundsjuk av sig. Just idag är jag avundsjuk på folket i Harry Potter världen. De har ju alla sin framtid utstakad. Och då menar jag inte bara att de har som sin livsuppgift att ta död på det onda i världen. Voldemort med andra ord. Bara det är ju beundransvärt i sig. Att de vet vad de ska göra här på jorden. Om inte för resten av livet så för en tid. Och även om de inte vet exakt hur de ska göra det. Så löser det sig alltid på något sätt. De har ju liksom Dumbledore som någon slags jävla gud den allsmäktige som vare sig han är död eller ej, vägleder dem. Och mer eller mindre talar om för dem vad de måste göra här i livet (ta död på Voldemort), de har liksom inget val. De är alla utvalda.

Jag menar också att även om de inte hade haft lust att skicka Voldemort dit pepparn växer. Så vet de i alla fall vilken nisch de ska verka inom. Visst, det finns massa lika glassiga som slitiga yrken att välja på även i trollkarlsvärden. Men de vet i alla fall att de ska hålla på med något inom magins gränser. De behöver inte välja mellan att jobba på ica, uppfinna ny färger, måla hus, bygga stolar, rensa avlopp, sitta och tjafsa i EU, importera olja. Utan att ha någon anknytning till magin och det känns som att det blir lättare att välja, när man liksom redan vet en del av sin bana. Att det måste ha något med magi att göra! Och det stör mig! För jag vet verkligen inte vad jag ska ägna mig åt. För jag ändrar mig hela tiden! Och det känns som att det varit enklare i J.K Rowlings värld!


Dagens text

Dagens text är en text ur Martina Haags bok "hemma hos Martina" ur kapitlet de stora frågorna

Om man äter fårost. Då är det ju mjölk från ett får som man gjort ost på. Och getost kommer ju från getmjölk, det hör man ju. Men jag blir lite nervös när jag läser på mozzarellapaketet. Den är gjord på buffel. Buffel är ju liksom en farbror-ko. Vad är det egentligen som man mjölkar och gör ost av på buffeln?

Visst kan vi alla känna igen oss i detta. När man ligger i sängen och precis ska till att somna. Då kommer det ofta upp något konstigt, helvirrigt eller bara lite smått galet i ens huvud. Frågor som är totalt ointressanta i verkliga livet, som inte har något som helst faktamässigt värde i er vardag. Ändå kan vi inte sluta tänka på det. För visst är det också intressant, likaväl som det är onödigt.

Nu ska jag äta snabbmakaroner. Och förresten när vi ändå är inne på snabbmakaroner och onödig kunskap och konstiga frågor. Varför går det snabbare att koka snabbmakaroner än vanliga makaroner. Och varför gör man inte vanlig pasta som går att koka lika snabbt. Då hade man ju sparat tid och så!

Tjejfika

Idag var det dags för lite tjejfika med gäget, eller nja, åtmindstone den delen av gänget som inte är utomlands, jobbar eller på annat sätt hade förhinder. Till slut blev det jag, Jessica, Sandra och Bella:) Det blev lite hastigt ihopslängda hallonmuffins och te och en massa prat och skratt. Vi ringde även till Linnéa i Aussie och berättade lite om livet härhemma och kollade hur läget var Down Under. Lite trist att deras blogg inte fungerar men nu har jag i alla fall Linnéas nya mobilnummer och hoppas få hennes skype också. Eftersom jag också är på väg bort från Karlshamn så får man ju göra så gott man kan för att ändå hålla kontakten.

 Bild på mina hastigt ihopslängda Hallonmuffins:)

Storlek 37

Nu har jag läsa klart boken "storlek 37", det är verkligen en riktig chick-litt bok men på samma gång ett väldigt viktigt statement. Alla kan nog känna igen sig i familjens krav och tankar om en, om än inte på ett lika extremt sätt som för Laura i boken. Ibland är folks tankar och fördomar om en precis vad man behöver för att inse att man kanske ska göra någon förändring, stor eller liten i sitt liv för att frigöra sig. Sensmoralen är alltså enligt mig att det spelar ingen roll vad folk säger eller tänker om dig, är du nöjd själv så spelar det ingen som helst roll. Man lever sitt liv för sin egen skull och inte för någon annans!! Och ibland måste man frigöra sig från familjens krav och sina gamla vanliga hjulspår. Jag rekommenderar absolut boken till andra. Den är lika underhållande som den är viktig!

Våga drömma, och våga leva dina drömmar, för din egen skull!!


Dåså:)

Då var flyget inför vintersäsongen bokat! Det bli flyg från Kastrup till Wien och sen byte där och flyg vidare till Innsbruck:) Sen får man trixa sig vidare med buss! Det kommer bli bra, hoppas jag!
Ikväll har det inte hänt speciellt mycket, var en sväng förbi mormor och sen hem och hamnade framför tv:n. Nu ska jag göra en kopp te och fortsätta min kväll genom att följa intrigerna i Robinson.

Hemklickat

Hej hopp!
Jag konstaterade i morse att jag inte har några bra vantar nu inför hösten och vintern. Så jag investerade i ett par från hm.com
såklart lyckades jag även klicka hem lite andra småsaker bland annat en jättefin svart/mönstrad sjal som jag har kollat på länge. Love it!Min hemby i vinter!

 

Här ser ni min framtida hemby. Om två månader bor jag och jobbar här. Enligt mig så finns det inget vackrare ställe. Är väldigt nervös inför vintern, men samtidigt jätteglad:)

Trädgårdsarbete

Idag är det trädgårdsjobb som gäller. Min nattsömn var inte den bästa så jag är lite seg idag. Men det är trevligt att jobba i trädgården när det är så fint väder! Det är skönt med frisk luft:) Just nu är det lite paus med en kopp te. Ska snart sticka ut igen. Det finns grymt mycket att göra!

Ikväll ska jag kolla på flygbiljetter inför vintern. Ska bli så skönt att flytta bort från Sverige ett tag! Frågan är  bara hur jag ska lyckas få plats med alla saker jag vill ha med mig på ynka 20 kg:/ Det går ju att köpa till ett baggage till, men problemet är bara att om jag packar för mycket så kommer jag inte orka kånka det på bussen från flygplatsen sen. Och sen ska jag byta buss en gång innan jag är framme. Plus tåg till flygplatsen härifrån. Så det blir nog till att försöka packa lätt... Det kommer förmodligen inte lyckas. Men man kan ju satsa på det i alla fall:P

Lördag stundar helgen till

Idag har jag varit på landet och bara tagit det lugnt. Suttit och njutit av höstsolen på verandan och gått i skogen och plockat kantareller. Skönt att komma bort lite och bara omge sig med skog och lugn! Jag har varit extremt snygg i mjukisbyxor och gummistövlar och yllemössa. Men som jag brukar säga: Livet är för kort för att vara utseendefixerad! Mjukisbyxorna är nog förmodligen Sveriges mest använda plagg, ja förutom jeans och underkläder då. Att gå klädd i ett par mjukisbyxor på kvällar och helger är som saltet i såret och som amen i kyrkan;-)

I morgon ska jag göra lite nytta på tomten och även försöka hinna fota lite. Det var längesen, känner att jag behöver få lite utlopp för min kreativitet. Fina höstfärger är alltid trevligt att fota:) Men nu ska jag krypa till kojs!


Storlek 37

Idag tar vi en lugn dag, vila från både träning och annat.

Så idag ägnar jag mig åt att läsa Denise Rudbergs bok "storlek 37" en riktigt bra bok som är både viktig och underhållande. Laura är en kvinna mitt i karriären som brutit sig loss från sin rika familj i New York för att på egen hand utan hjälp av familjens pengar skapa sig ett eget namn i Sverige utan att bli förknippad med sin familjs framgång. Hon arbetar på ett skivbolag i Stockholm och utåt verkar hon precis som sina arbetskompisar som varje månad kämpar för att klara räkningar mm. och som inte nödvändigtvis drömmer om ett stort och pampigt amerikanskt bröllop med en framgångsrik amerikansk man och att sedan kunna dra sig tillbaka från arbetslivet och ta hand om familjen Men i verkligheten är hon dotter till en av New Yorks mest inflytelserika affärsmän, med en gedigen summa på baknen. Laura slits mellan sina båda liv och under ett släktbröllop i New York blir det för mycket. Rykten om att hon skulle ha alkoholproblem läcker ut och hon fly hem till Sverige där tankarna kommer ikapp henne. Hon blir tvungen att börja tänka igenom sitt liv och det är detta vi får följa i boken.

RSS 2.0