Tummana ur...

Idag tog jag äntligen tag i mitt liv och bokade en tid till frisören. Duktig flicka! Jag har även sorterat lite på mitt skrivbord och varit hos mormor. I morgon måste jag ringa och köpa till ett bagage till på flygresan till Wien. Annars går det aldrig! I morgon måste jag kolla datumen på mitt pass och försäkringskortet, baka pepparkakor och lussebullar, mormor och sen myskväll på eftermiddagen/kvällen. Och i nästa vecka blir det julklappsköp, läkarbesök, banken, frisören och massa massa mer. Nu börjar det brinna lite smått i knutarna här och som vanligt när det gäller mig är det först då som det börjar hända saker. Att man aldrig lär sig?!

Regnig dag och näsblod

Idag har det regnat som fasen, inget kul alls. Jag vaknade klockan 14.00 ochundrade om det var ett skämt. Brukar sova länge, men inte fullt SÅ länge! Men jag hade inte missat så mycket ändå, det var skitväder ute och inget bra på tv. Men i alla fall, sen fixade jag mig och begav mig upp mot stan för att fika med tjejerna. Det blev en chailatte och massa prat, mysigt värre! Efter det tog jag mig hemåt och nu ikväll har jag sett på film med Bella. Så det blev en riktigt bra dag ändå, trots vädret:) Men nu när jag kom hem och skulle tvätta bort sminket hände det en inte fullt så mysig detalj. Jag stötte till min näsa när jag höll på att tvätta mig. Sen när jag tvättat klart och såg min spegelbild så hade jag blod på hela hakan. Så det blev till att sitta med en stor papperstuss i näsan en bra stund. Och när det precis slutat, så nös jag, så det började igen. Toppen. Just Great. Fan vilken klant jag är:P

Och i morgon ska jag jobba en och en halv timme på Bode, ordinarie personal skulle på något möte. Sen till mormor och umgås lite med henne. Sen måste jag boka klipptid och fixa ett nytt pass. Sen ska jag nog bara ta det lugnt, fundera på lite julklappar och så.

JAAAAAA, Snö, Sne, Snow Schnee

Snö, check! Det tackar vi för, nu ska den bara ligga kvar också! Beklagar att bilden är lite halvtaskig, men, man ser ju att det är vitt i alla fall;)
Nu närmar sig resan med stormsteg, det känns lite läskigt. I morgon har jag ett par samtal att ring, julklappsönskningar som ska försöka listas ut/lösas, boka klipptid och tid att fixa brynen, nytt pass och så måste jag köpa en mössa..Och fika med tjejerna, baka pepparkakor med mamma och mormor, prata med mormors arbetsterapeut, städa klart mitt rum och en hel radda andra saker..HUR SKA JAG HINNA?!

LördagslektyrLäser Martina Haags bok fånge i hundpalatset. Älskar Martinas böcker, hon kan verkligen konsten att få små men ack så jobbiga vardagsbekymmer att bli superroliga! Jag skrattar så jag gråter när jag läser vissa grejer!
Hennes tajming är klockren och inlevelsefaktorn är hög, det känns verkligen som man står där i källaren bland flyttlådor och drivor av saker och plötsligt känner sig iaktagen. Full pott för denna boken som jag varmt rekommenderar till alla som vill ha en skitrolig stund!


Grus i ögonen

Varför är det alltid så att om man ligger och sover och någon ringer och väcker en och frågar, väckte jag dig?! Varför svarar man alltid näheedå jag var vaken, fast man stensov som en björn under djupsömnen av sitt idé?! Det är väl inte så svårt att säga, ja det gjorde du faktiskt. För att man säger så behöver man ju inte vara otrevlig. Jag menar inte att man ska säga, ja det gjorde du faktiskt och slänga på luren. Men man kan ju svara, ja det gjorde du men det gör inget för nu är jag vaken! Och så kan man ju prata ändå:) Men när i stället sätter man igång och blåljuger om allt man redan har hunnit med att göra under dagen och pratar vitt och brett om hur driftig man varit och minsann både städat, putsat fönster, gått iväg med återvinningen och tränat! Men egentligen så kunde man ju mycket hellre sagt sanningen. För visst personen kanske får lite skuldkänslor för att de väckt en. Men ändå. alla ljuger ju om det, och alla vet att alla alltid ljuger om det. Därför tror man ju väldigt sällan på en person som säger att man inte väckte dem. För sånt hörs ju oftast. Men om nu alla vet att alla alltid ljuger om det. Varför envisas alla då med att fortsätta ljuga?
  


Kalla fötter och snölängtan

Det finns inte så mycket snö i Österrike än, det ligger snö på bergstopparna men det är också det enda. Det är lite trist. Men så brukar det vara nästan varje år. Lång väntan och ständigt ökande ångest fram till några dagar innan eller efter den planerade premiären då vädrets makter faktiskt brukar ge med sig och ge oss vår efterlängtade snö. Så hoppas jag det blir i år också. Annars blir det lite trist. Och dåligt med jobb:P

Idag har jag funderat mycket på resan. Är jag tokig som gör detta? Ja, det kanske jag är. Och det kommer nog bli sjukt läskigt i början och jag kommer säkert ha hemlängtan och längta efter folk härhemma och mitt "vanliga" liv. Men om man ställer det mot glädjen av att äntligen få göra det enda på jorden som får mig riktigt lycklig. Så är det värt det Flera gånger om. Tror jag. Gaah jag blir galen, jag gillar inte att vara nervös! Men samtidigt är det ju bra att vara nervös, bara det inte går överstyr. Det är bra att vara nervös:) Jag tror det kommer bli grymt:)

Kattinfernot

Kajsa sitter på köksbordet och skriker, mjau, Mjau, MJau, MJAu, MJAU, MJAAAUUU, MJÄÄÄÄÄÄ!!!! Bevisligen duger inte kattmaten hon fått utan det ska vara något lite finare, lite bättre. Tindra ligger på halgolvet som värsta långa korven så man snubblar över henne varje gån man går in eller ut ur mitt rum, livsfarligt helt enkelt. Och ovanpå detta så är jag trött och seg, har jobbat på Bode idag och sov inte speciellt bra inatt. Det betyder att tålamodet inte är det bästa. Innan när jag skulle ner en vända till tvättstugan fastnade jag (såklart) med jackan i dörrhandtaget, helvete, varför händer alltid sådana saker när man inte har tålamod för det?! När man helst av allt bara vill sätta sig ner på golvet och skrika på dörren. Men vad kan den göra, den är liksom en dörr:P

Nu börjar resfebern sätta in här. Jag går runt och är skitstressad hela tiden. Känns som det är hur mycket som helst som ska göras innan jag åker. Julklappar, folk som ska träffas, folk som ska firas, kläder som ska packas, köpas, sorteras, tvättas, rum som ska storstädas, räkningar som ska betalas, bankpapper som ska fixas, trädgårdar som ska rensas. Puuh, men det är ju härligt också, men lite hetsigt också.

RSS 2.0