Bekräftelse i det värsta jag varit med om

Något av det värsta som finns, är dagar då man känner att det sannerligen inte finns mycket att kämpa för. Varför ska man behöva gå igenom helvetet barfota när man inte ens vet om man i framtiden kommer att kunna titta tillbaka på sin kamp och känna att det var värt det. 
När dagarna i skolan är nästan omöjliga att ta sig igenom och det enda man känner är en enda stor hopplöshet inför den brokiga samling byggnader som utgör Väggaskolan. Man vet att man aldrig kommer att kunna leva ut sina drömmar, när man dessutom får reda på att man tydligen står ivägen för andras drömmar. Kan någon då vara snäll och förklara för mig varför man då ens ska gå till skolan?
Hur förklarar man för folk vad det är som gör att man mår dåligt när man inte längre kan skilja på att må bra och dåligt, när allt störtat samman till ett enda helvete. Hur ska man då kunna sätta fingret på orsaken?

Ångesten är inget som är farligt, sägs det. Detta är fel, så fel det kan bli enligt mig! Saken är bara den att jag inte riktigt vet hur jag ska vederlägga det. För hur förklarar man något av det värsta man har varit med om för någon när man inte ens förstår det själv?
Ångesten i sig kanske inte är farlig öven om det känns så, det kan jag acceptera men det man gör i samband med ångest kan sannerligen vara farligt. Och hur besriver man det, som en handling till följd av ångest eller som en del av ångesten? Jag kan utifrån egna erfarenheter säga att för mig är den absolut en del av ångesten. Det är så mycket ångest det kan bli, annars hade dessa handlingar aldrig ägt rum. En direkt följd av ångest men utan ångest ingen handling, så därför menar jag att ångesten är farlig!

Den känns farlig och därför gör man den farlig...och eftersom att ångesten är en del av mig så är det inte bara jag som är skadlig för mig själv utan även ångesten som är skadlig för mig!

 


60-90 sekunder var

Igår på svenskan fick vi ett uppdrag, vi fick en tidsaxel över litteraturens historia där både det ena och det andra var avbildat, till exempel datorer, franska revolutionen, korståg och annat som hänt under människans tid på jorden. Utifrån denna tidsaxel skulle vi sedan till idag fundera ut någonting att prata om i 60-90 sekunder. Det fick lov att vara precis vad som helst bara det gick att knyta till tidsaxeln på något sätt. Jag utgick från den lilla bilden som symboliserade boktryckarkonst och pratade lite om vilka möjligheter man har tack vare att man kan läsa. Man kan ta till sig nyheter från tidningar, underhållning från böcker, kunskap från böcker och viktigast av allt ta del av andras erfarenheter och liv.
Enligt mig är det en av de viktigaste egenskaperna hos en person, att man tar del av andras erfarenheter och tillsammans med sina egna erfarenheter gör någonting bra av det.
Det som förvånade mig mest idag var att även om vissa hade valt samma bild på tidsaxeln så var inte en enda presentation den andra lik..ganska bra jobbat i en klass med 33 personer! Det märktes verkligen att alla hade tänkt till och hade ett budskap med sin lilla presentation och det tyckte jag var helt fantastiskt! Mycket spännande att lyssna till!
I övrigt har dagen gått sin gilla gång, inte varit så uppåt idag men jag har gjort så gott jag har kunnat. Jag har lyckats få lite matte gjort vilket känns som ett litet mini-steg i rätt riktning. Tror jag?!


Skolpremiär

Idag var första dagen i årskurs tre för min del. Vad ska jag säga? Det kunde ha gått bättre, men samtidigt var det nog mycket som behövde komma ut så det var kanske bra på sitt sätt. Första rättskunskapslektionen idag, jag måste säga att jag blev mycket positivt överraskad. Kan nog bli en rolig kurs=)
Imorgon ska jag försöka fixa så att jag får tenta Engelska C, det fick Anna göra förra terminen så det blir nog inga problem. Sen har jag lite tid på tisdagar att lägga på annat roligt än att sitta på engelskalektioner där läraren kan så mycket engleska som jag kunde i femman.
Nu ska jag gå och lägga mig på soffan med en Stieg Larsson bok=)

Sluta bossa över mitt liv!

Jag är så jävla trött på att folk försöker bestämma hur jag ska leva mitt liv! Jag känner mig så jävla överkörd! Jag vill bestämma om jag ska gå i skolan, jag vill bestämma hur jag ska klä mig, hur mycket jag ska träna, vad jag ska göra på fritiden. Jag är inte omyndigförklarad, inte minderårig utan en vuxen människa med massor av rättigheter och skyldigheter därtill naturligtvis. Detta vet jag om!
Men om ni inte låter mig vara delaktig i valen i mitt liv så kan jag lika väl gå och lägga mig och dra täcket över huvudet. Hur hade ni tänkt lösa det då? Det vet ni inte nej!
Hjälp mig gärna med mina val och livet i allmänhet, men när jag ber om det och inte bakom min rygg! För vad ni än säger så har jag rättighet till att vägra genomföra det. Samhället har redan gjort mig flera björntjänster, därav mitt minskade tillit till er. ni gör det inte direkt lättare för er genom att göra såhär. Men jag har aldrig haft svårt för att prata för min sak och under den senaste veckan har jag blivit avsevärt kaxigare än förut så passa er nu. Om ni gör mig besviken igen så kommer ni att ångra er ordentligt!!
Som Nanne Grönvall sjunger
Det här är mitt liv min tid, oh-oh-oh
Skit i vad jag gör!

Min morgon

Hittills idag har jag:
Varit hos sex vårdtagare
Köpt tre deceliter ekologisk lättmjölk för 5 spänn på ica
Praktiskt taget frusit fast på min cykel under färd genom stan
Druckit en kopp kaffe med ekologisk lättmjölk i
Tydligen efter vad jag precis fick höra fått en massa jobb under förmiddagsturen, jippi!

Lyckades äntligen ta slut på mitt ena ansiktsvatten i morse, snacka om underbar känsla. Eftersom att jag håller på med projekt använda upp allt i badrumsskåpet så var det en liten seger i ett STORT krig. Det borde vara förbjudet att samla på sig så mycket hudvårds-produkter som jag gjort de sista åren!
Nej, ut och jobba igen!


"The land of the living dead"

Där befinner jag mig just nu, det är inte trevligt!
Mår inte rikgit hundra för tillfället, därför är det lite dåligt med uppdateringarna här. Men jag gör så gott jag kan och nu är det bara tre dagar kvar på jobbet innan det är två dagars ledighet och sen fjällen för att vandra en vecka. Blir nog bra, skönt att komma bort lite från denna staden och ladda upp med lite vacker natur innan det är dags att fortsätta plugga om det nu blir så.


Effektiv dag, lite i alla fall;)

Trött släpade jag mig upp ur sängen klockan sex i morse, tryckte i mig lite blåbärssoppa och cyklade sedan till jobbet. Morgonturen gick bra, var ganska lugnt och fridfullt. Sedan lite städning och ledsagning och lunch. Därefter matkörning med ös på radion=) Efter matkörningen blev det en glass i solen på grund av att vi var så snabba på matrundan att vi hade massa tid över. Sedan städ hos en till och hemgång. Väl hemma packade jag ihop mig och transporterade mig ut till huset där jag ägnade tre timmar åt att rensa ogräs samt att fixa lite småplock.
Nu har jag lagt ut mina gamla kaninburar på blocket och hoppas att någon nappar. Känns lite onödigt att de ska stå i källaren till ingen nytta och ta plats. nu blir det sova och sedan är det fredag, vilket betyder att två lediga dagar väntar!
Ciaoo


Erase this day, please!

Hallå där!
Tror knappt att jag vaknade förrän framåt tolv tiden idag..detta trots att jag infann mig på jobbet redan klockan 07.00. Hela förmiddagen känns som ett töcken, det känns liksom som att det som händer inte händer på riktigt utan jag  har en konstant känsla av att alltin är en dröm. De senaste dygnen få gärna försvinna, jag struntar i hur bara de försvinner.
Ganska lugn dag på jobbet överlag, inget märkvärdigt alls faktiskt. Gårdagen däremot var lite dramatisk, eller vad säger ni? Två hemtjänst-anställda står i en tvättstuga och får inte upp torktumlar-luckan. Då plötsligt börjar den ena skrika och hoppa jämfota. Orden var som följeer: Ge mig min tvätt, man gör inte såhär, det här är inte acceptalbelt.
Tur att ingen kom och såg detta, även om det var kollosalt underhållande att se på så hade nog vissa misstankar om vår psykiska häsla väckts om någon kommit förbi just i det ögonblicket...
Det fanns ett nummer på väggen till fastighetsskötaren...som inte var aktuellt. En metallisk stämma klargjorde för oss att "numret används inte". I samma stund som orden det är ju bra att de liksom har ett aktuellt nummer här, lyckades torktumlaren öppnas genom att slå av strömmen till hela torktumlaren. Vad är väl en torktumlare utan ström? Öppningsbar i alla fall, tack gode gud för det!

I eftermiddag harjag varit på körkorts-teori och sedan blev det en glass med Julia på stan. Efter hemkomst har jag varit kollosalt aktiv och städat lägenheten och hämtat hm-paketet och postat de varor som skulle returneras. Nu blir det sömn och något skräp tv-program=)
Ciaoo amore


Tjohoo, sömngångar-dag var det här!

Idag har jag fullkomligt gått i sömnen på jobbet, allting har känts som en dröm, en mardröm men ändå! Kan knappt minnas vad jag gjorde på förmiddagen, hade ont i huvudet vet jag men mer då?! Jag borde rimligen ha besökt sådär en 4-5 personer. Det gjorde jag säkert också, eller ja min kropp var väl där i alla fall var jag rent mentalt var har jag ingen aning om, hemma i Österrike kanske. Inte mig emot, bara man kunde få vara där till 100% skulle jag vara helt nöjd med den idén:)
På eftermiddagen blev det hem och sova n stund och kurera min migrän och sedan iväg till Anna-hjärtat, mys med "scrubs" och "27 dresses" me like=)
Höll på att avlida när jag ställde mig på vågen i morse, vad har hänt?! Nu jävlar ska sommar-kilona bort! Helt oskyldigt ätande av onyttig mat en hel sommar och vips så passar inga kläder längre?! Och jag har inte råd att köpa nya, får helt enkelt dra ner på godiskonsumtionen i stället. Blir både billigare och hälsosammare=)
Nej om jag ska klara av att börja sju imorgon måste jag nog sova några timmar nu. Om ni ser en galning som sovande cyklar genom stan imorgon så bli inte oroliga, det är bara jag som jobbar och sover samtidigt, ni vet två flugor i en smäll;)
Ciaoo amore

Dagen efter;)

Yes, fest igår ja=) Grymt roligt, förfestade lite själv hemma med hög musik och en drink medans jag fixade mig. Sen blev det prommenad till nya stan där vi förfestade lite med lite folk. Gigantiska skoskav och en förfrågan från en tant om vi ville låna hennes krycka och använda för att fånga killar?! Tacksamma för erbjudandet tackade vi nej och traskade i stället till kompan där det vankades goda drinkar och massor av dans=) Blev kvar där till hemgång kvart över ett, ramlade i säng efter att ha ätit en macka och tagit bort mitt smink. Mycket rolig kväll!
Idag har jag som rubriken tyder på mest legat i sängen, sovit från och till och när jag äntligen vaknade till liv runt 18.00 gick jag och handlade mat till jobbet i morgon och städade sedan hela lägenheten. Så lite nytta har jag gjort även om det inte varit mycket;)
Nu tänkte jag titta lite på svt play och sedan sova, börjar sju i morgon hujedamig!
Ciaoo amore

Bebis:)

Äntligen har Amelie och Tobias fått sin efterlängtade bebis, en lite kille som föddes igår kväll:) Grattis!
Idag har jag varit en sväng på stan med Julia och köpt en klänning och sen åt vi glass på glassbåten. Det var inte helt fel! Köpte en klänning på MQ från Zoul, hittar tyvärr ingen bild men fin var den i alla fall. Svart, lite loose med brottarrygg:)
Lyckades också få en fläck på min klänning, chokladsås och blåa klänningar är ingen bra kombination. Men så länge det inte är något värre så får man väl vara glad, I guess;)
Nu ska jag leta lägenhet, ciaoo amore

RSS 2.0