Drömmen<3


Jag har nog alltid varit svag för koftor, men den här tar ändå priset! Fan vad fin den är!! Och det bästa är, att den snart är min:) Beställde den idag, åkte lite snålskjuts på mormors beställning. Vågade inte vänta med att beställa den tills jag beställer resten, för jag var bar tvungen att ha den! Tur att mormor skulle beställa lakan och sånt så att jag kunde beställa samtidigt som henne:)
Från det ena till det andra, idag var det jobb som gällde. Var väldigt svårt att komma upp ur sängen i morse, men det var inget att göra, klockan tio i sju cyklade jag till jobbet och började dagen. Ganska lugn morgon, sen matkörning och därefter lite städning. Så fördrev jag min arbetsdag och imorgon är det fredag och sen är jag ledig helgen:)
Efter jobbet i morgon ska jag och Linnéa baka, det är nämnligen tjejkväll senare på kvällen, ser verkligen fram emot det. Det var längesen jag träffade mellis-tjejerna! (vi gick i samma klass i mellanstadiet, därav namnet)
Hoppas att alla därute har haft en bra dag!
Nu ska jag sova, ciaoo amore

Tösen är populär på jobbet:)

Kul att man kan göra någon nytta någonstans, jobbet är faktiskt helt okej, mindre långtråkigt än vad jag trodde. Jag trodde verkligen att det skulle vara ganska enformigt, men enligt mig så är det ganska omväxlande och eftersom att du inte sitter still så går ju tiden mycket fortare än om du till exempel jobbar i en affär och mest står och väntar på att tiden ska gå.
Usch gårdagen var ingen rolig dag för mig, det var en sån dag då jag igentligen ska stanna i sängen, men jobbet kallade ju så det var bara att pallra sig dit. Sen blev det naturligtvis lättare tack vare min underbara vapendragare U, men usch vad jag inte diggade gårdagen alltså=/
Idag är det lite mer okej, men fortfarande inte bra, inte på långa vägar.
Nu ska jag till körskolan, håll tummarna för att jag inte somnar bakom ratten..snark!

Dödstrött!

Usch vad trött jag är, har sovit max fyra timmar de senaste veckorna och att sen dessutom jobba heltid inom hemtjänsten gör att man lätt blir lite trötter. Så nu ska jag försöka få en natt med nordentlig sömn så jag orkar ta mig igenom morgondagen och lyckas ta mig till min körlektion på kvällen sen. Och sen är det bara två dagar kvar tills jag är ledig i två dagar, det ska bli skönt! Men jobbet är faktiskt bättre än jag trodde, tiden går i alla fall förhållandevis fort och de flesta som jobbar där är übertrevliga:) Det gillar vi!
Cyklar ganska mycket i jobbet vilket är bra, med tanke på att jag nu dragit igång mina sedvanliga sommarhälso-veckor:)
Dags att träna och äta rätt och förhoppningsvis bli av med sommarkilona. Under mina semesterveckor har jag ätit typ ett hekto godis varje dag plus att det lätt blir mycket småätande under sommaren, för mig i alla fall...Men man orkar så mycket mer när man rör på sig och samtidigt kan man unna sig det man vill:)
Nu ska jag försöka sova lite, börjar sju imorgon=(

Sista semesterdagen på länge=/

Imorgon börjar jobbet, tre intensiva veckor i hemtjänsten följt av en vecka i fjällen och sen skola igen. Hoppas att det kommer att vara bra väder så att man ändå kan hitta på lite saker på eftermiddagar och kvällar. Hu för arbetstiderna dock, 07.00-15.30 för mig som inte är morgonmänniska är det lika roligt att gå upp tidigt som att gå en mil i regn..typ;)
Men jag hoppas att arbetsdagen imorgon kommer att gå fort för jag har mycket trevlig imorgon på eftermiddagen. Först kollision och sen hem till Anna och äta middag:) Har saknat henne så himla mycket, sju veckor utan sin bästa kompis är alldeles för mycket, tro mig!
Men imorgon kommer hon i alla fall hem och det ska bli mysigt att äta middag och mysa och kolla på bilder från hennes resa=)
Men om jag ska ha någon chans alls att komma upp imorgon så borde jag nog försöka sova lite nu, hoppas att jag inte vaknar med så himla mycket träningsverk imorgon, blir jobbigt att lyfta åldringarna då:P ränade för första gången på länge idag, det var roligt!
Hej hopp


Fotodag i sängen:)

Idag är det mulet, deprimerande väder och inte blir det bättre av att jag börjar jobba imorgon! Men det blir nog trevlig att jobba lite också, pengar är ju aldrig fel!
Imorgon kommer Anna hjärtat mitt hem också, har saknat henne så himla mycket!
Idag har jag suttit i min säng och sorterat in bilder i fotoalbumet, det var hög tid och det är faktiskt ganska roligt att titta igenom alla gamla bilder och få in dem i albumet i stället för att bara ha de liggande i garderoben.
ska försöka bli färdig med ett album idag:) Ciaoo


Mitt gissel nummer ett? Sömn!

Varför kan jag inte sova?! Jag börjar bli trött på att inte kunna lägga mig och sova på kvällarna som alla andra utan jag måste vänta tills min kropp är så utmattad att den liksom somnar var jag än befinner mig, då är jag dessutom oftast så upptagen av annat att det inte blir mer än en timmes sömn max. Detta resulterar i konstant sömnbrist och en fruktansvärtr irriterad mig. Får skuldkänslor för att jag blir så sur jämt, men jag är bara så sjukt trött! Förlåt mig alla medmänniskor om jag rutit åt er, inget illa menat! Förutsatt att ni inte gjort något dumt förstås;)
Problemet för tonåringar bruker väl efter vad jag har hört ligga i att sova för mycket, inte i att inte sova ALLS! Nej nu ska jag gå och lägga mig i sängen igen och försöka somna en gång till, fjärde gången gillt kanske? Vem vet?
Håll tummarna!

Hallå hallå:)

Idag har jag varit på körskolan och övat parkering, gick sådär. Det är inte så underhållande att öva parkering en hel körlektion. Sedan blev det en tur till mormor och sen hem och vila.
Imorgon ska jag på riskettan och sedan blir det nog en tur till huset och få lite gjort;)

Även psykiskt labila personer måste få bete sig som sådana någon gång..

Så idag har jag tittat på Teatersmedjans sommateater och sedan transporterade jag och Lisa oss vidare till traditionsenligt häng på Regeringsgatan. Där låg vi på trottoaren och pratade och sjöng i ett par timmar, precis som vi alltid gör minst en gång per sommar, förra året hade vi ju den extrema turen att någon ringde polisen. Men de bad oss bara att flytta lite längre in mot väggen på trottoaren och sedan åkte de igen, tur att det finns människor som accepterar att alla är unika och att det nödvändigtvis inte måste vara något livshotande som har inträffat för att två tjejer ligger på en trottoar en sommarnatt och pratar skit!
Det kändes riktigt skönt att få bete sig som jag kände mig, helt galen! Tror att det är viktigt att tillåta sig själv att göra sånt. Annars går du ju bara runt och låtsas att du är någon eller något som du inte är och i längden så är det oftast bara du själv som förlorar på det!

Filmmys:)



Ikväll har jag och Julia tittat på "Angel" med Helena Bergström och "A story of a teenager" med Amber Tamblyn.
Det var mysigt, skönt att ta det lite lugnt efter att ha varit hos mormor och burit flyttlådor sen klockan sju imorse. Men nu är mormodern flyttad, dock lite småplock kvar såsom tavlor och lite saker som släktingar ska få som ska hämtas.
Imorgon ska jag försöka komma igång med mitt renoveringsobjekt, ska i alla fall göra ett gott försök och ringa ett par samtal:)
Nu ska jag tanka sömn, sömnbristen är stoor!

Då var det dags igen

Usch nu är det en sån där natt igen, kan verkligen inte sova och jag tänker inte ligga och anstränga mig sönder och samman för att kunna somna. Det är ju liksom den enklaste saken i världen men trots detta lyckas jag inte?! Vad är det för fel på mig, detta är ju för mig en vanlig åkomma det senaste halvåret och jag är lite trött på det nu!
Men ingen idé att stressa upp sig och tjura, det gör ingen nytta, så jag gick upp och satte mig här vid min lilla kära dator, min trogna följeslagare;)
Har även fått ihop en skiss på mitt drömbadrum i huset, så nu är det "bara" den lilla detaljen att ringa hantverkare och få ett prisförslag...Det ÄR ett jätteprojekt och såhär i planneringen är det inte utan att man får lite panik inför det. Men det ska nog lösa sig:)
Känns paikslaget samtidigt som det är väldigt spännande att ha ett projekt, för jag har ju absolut inga sen tidigare;)
Nej usch nu får Anna ta och komma hem, saknar henne varenda vaken minut, mitt liv är inte som det ska när hon är borta!! Hur kunde jag leva utan henne innan?! Jag förstår det inte!

Min säng är bäst, så det så!

Har legat i sängen hela dagen fram tills nu, det är så underbart att bara kunna rulla in sig i täcket och ligga där och dra sig. Där känner man sig lite trygg och kan tänka tankar som man annars inte hade kunnat reda ut. Det är en bra tänkarplats, eller så kan man ju bara ta katten och lägga jämte en i sängen och ligga där och småprata lite med min lilla dunboll.
Nu blir det matlganing och sen lite skrivande om jag kommer någonstans;)


Lill lördag:)

Kom hem från Andrea klockan fyra imorse, men trots det sena eller tidiga vad man nu föredrar att kalla det så fick jag sju underbara timmars ostörd sömn utan en enda konstig dröm. Men var ändå inte speciellt utvilad när jag vaknade, men några sånna nätter till och jag är på banan igen=)
Dagen har tillbringats på stan en sväng med David och Linnéa och sedan film och mys med Julia. Så en ganska lugn och framför allt väldigt mysig dag, men trots detta så har lugnet inte riktigt velat infinna sig. Har känt mig lite smått panikslagen hela dagen och nyss fick jag bevis på min olustiga känsla. Fick en panik-ångest attack, känns lite bättre nu så jag ska gå och lägga mig i soffan och titta på en film och försöka somna.


Busy day tomorrow!

Pust och stånk, imorgon blir en tuff dag! Måste träna och städa lägenheten imorgon på morgonen, sen körlektion vid kvart i elva, hem och fortsätta städa om det inte är klart annars börja skriva på mitt reportage, sen på ett möte och upp på stan och lämna in ett cv. På kvällen är det dags för körkortsteori och sen förhoppningsvis hem och vila, kanske ta ett bad och njuta av finstädad lägenhet och mycket undanstökat!
Usch, det är verkligen inte min grej med körkortsteori, men som tur väl är så är min körlärare ganska förståeende han pratar bara igenom det viktigaste i kapitlet och sen får man gå hem och läsa om man vill det. Det är bra, i alla fall för mig som lär mig bäst när jag jobbar självständigt, ska jag jobba i grupp så måste jag jobba med folk jag känner. Annars blir det bara så himla fel när man inte känner sig bekväm och säker med sin omgivning. Tycker jag i alla fall!
Men nu ska jag borsta tänder och ta bort smink och somna framför tv.n:)
Ciaoo


Övningskörningens dag?!

Idag har jag råkat ut för att hamna bakom tre personer som kört så illa att det verkat som de fått körkortet i julklapp. Ingen av dessa hade övningskörnings-skylt så de hade bevisligen körkort...
Läskigt att råka ut för tre sådana på en enda dag;)

Dagsverke

Imorse vaknade jag hos syster efter en trevlig kväll ute, det blev lite mat och sedan körde jag till föräldrarna i sommarstugan. Där ägnade jag mig åt att gräva fram en 3*1m stor rabatt som var totalt igenväxt och inte såg mycket ut för världen. När allt ogräs var borta(och det inte återstod så mycket västlighet alls i rabatten mer än en buske) så ägnade jag en timme åt att ta bort gräsyuvor som växt upp på stenarna som är lagda runt rabatten. Sen avslutade jag med att lägga på ett lass kompostjord och placerade sedan vatten-spridaren lägligt så att både rabatt och gräsmatta fick lite vätska i hettan. Sedan blev det lite rensning av orgäs i jordgubbslandet och nu sitter jag och funderar på att antingen sova eller epilera benen. Kan ju göra en kompromiss och epilera ett ben och sedan gå och lägga mig;)


Kreta-litteratur:)

Under den gångna veckan har följande böcker varit mina trogna följeslagare:




Båda är verkligen läsvärda då de behandlar starka ämnen som är viktiga för många vare sig man är positivt eller negativt inställd till ämnet i fråga så har de flesta en åsikt. Därför rekommenderar jag verkligen alla att läsa dessa böckerna, bums!

Hemma

Dags att vakna upp ur drömmen och ge sig ut i regnet igen.
Bokstavlig talat, när vi landade i sverige möttes vi av ösregn!
Det lustiga var att alla blev lite småsura och stod och muttrade att man minsann borde vända och åka direkt tillbaka till Kreta igen vi bagageutlämningen. Men inte jag, jag kunde faktiskt inte låta bli att sträcka upp armarna mot himlen och sluta ögonen för en stund och bara njuta av regnet. Lustigt, jag vet, men jag tror igentligen inte att det handlade om att jag tyckte att regnet och kylan var trevlig.
Främst tror jag att hela jag andades ut av lättnad över att vara tillbaka i sverige där allt är lite lättare att orka med. Där finns nämnligen mina alldeles egna stöttare och vänner som alltid finns där för mig till 100% hur dåligt jag än mår och hur knäppa saker jag än gör. Tack för att ni finns, det betyder obeskrivligt mycket!

Alltså tillbaka i Sverige, saknar värmen och "semester-känslan" men nu är det inte lång tid tills jag börjar jobba igen och jag har massor att fixa fram till dess så det är bara att sätta fart. Idag tog jag en runda på stan och gjorde ärenden, mammas kamera lagades, jag klippte mig, köpte en klänning, köpte en kalender inför kommande läsår och köpte en ny skolväska då min andra gått sönder.
Imorgon fyller jag även 18, helt otroligt! Ska fira lite med familjen och sen kanske ut en sväng på kvällen=)
Lista på Kreta-litteratur kommer inom kort!
Ciaoo


Kreta here I come

Så, nu tror jag att jag är färdigpackad=) Har mindre packning med mig nu än vad jag hade till Berlin, men till saken hör även att jag hade med mig lakan till Berlin. Men strunt i packningen nu, ska bli så himla skönt att komma bort från Karlshamn om än bara för en vecka. Ska försöka skaffa lite bränna, tack vara sjukdom under det gångna året har jag aldrig varit så blek som jag är just nu och det måste jag ändra på. Ser ut som ett vandrande lik trots ett antal solariebesök. Men även att det ska bli skönt att komma bort känns det ändå läskigt att åka bort, hela grejen med att inte kunna styra allt riktigt och inte ha sin normala trygghet. Eftersom att jag sista året har rest mycket själv vet jag vad det innebär och jag är inte helt 100 på att jag orkar det just nu. Så jag kommer nog inte genomföra några större projekt därnere, bara försöka träna på att vistas bland människor och ta hand om mig själv. Inte direkt mina starka sidor, men övning ger färdighet.
På tal om övning så ska jag även försöka köra upp till Växjö imorgon så jag får lite körtimmar, det är alltid bra att ha=)
Nej nu ska jag gå och mota bort katten som ligger i resväskan och borsta tänderna och försöka få några timmars sömn.
You'll hear from me in a week or so, count on that;)

På mitt nattduksbord just nu


Att vara stark

Att vara stark är inte att aldrig falla, att alltid veta, att alltid kunna
Att vara stark är inte att alltid orka skratta, att hoppa högst eller vilja mest
Att vara stark är inte att lyfta tyngst, att komma längst eller att alltid lyckas
Att vara stark är att se livet som det är, att acceptera dess kraft och ta del av den
Att falla till botten, att slå sig hårt och alltid komma igen
Att vara stark är att våga hoppas när ens tro är som svagast

Att vara stark är att se ett ljus i mörkret och alltid kämpa för att nå dit

/ Marie Fredriksson

Beskrivande ord om ovanstående text är överflödiga, läs, njut och ta in




RSS 2.0